• Αρχική
  • SPORT
  • Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Τι αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας για τα καπνογόνα

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Τι αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας για τα καπνογόνα

Με πρόστιμο κινδυνεύει ο Ολυμπιακός για τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές στον αγώνα λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας στο Φάληρο.

Στο χθεσινό ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης», οι οπαδοί του Ολυμπιακού άναψαν πολλά καπνογόνα πριν την πρώτη σέντρα και κατά την διάρκεια του ματς, με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα και πεντάλεπτη διακοπή στο 76′ λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας στο Φάληρο. Εντούτοις, οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν μόνο με πρόστιμο και όχι με οτιδήποτε άλλο βάσει των όσων αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας.

Δεν προβλέπεται διακοπή αγώνα όσες φορές και να σταματήσει προσωρινά ένα παιχνίδι από άναμμα πυρσών ή καπνογόνων στις εξέδρες, όμως μια ομάδα κινδυνεύει με τιμωρία 1 ή 2 αγωνιστικών την τρίτη φορά που θα τιμωρηθεί για το συγκεκριμένο αδίκημα σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 2.

«Σε περίπτωση νέας υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτος), τα όρια της ως άνω χρηματικής ποινής τριπλασιάζονται και δύναται αναλόγως της εντάσεως και της βαρύτητας των περιστατικών να επιβληθεί ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) αγωνιστικής, έως δύο (2) αγωνιστικές, εφόσον οι ρίψεις προκάλεσαν την προσωρινή διακοπή του αγώνα», αναφέρει η παράγραφος 2γ.

Θυμίζουμε πως φέτος ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί με πρόστιμο 20.000 ευρώ για είσοδο των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν το γκολ του Νάτχο στο 92′ στο παιχνίδι με τον Αστέρα , την 3η αγωνιστική, δεν έχει τιμωρηθεί ξανά για άναμμα πυρσών, επομένως δεν υπάρχει περαιτέρω κίνδυνος πέρα από πρόστιμο.

sport24.gr,Photo Credits: Eurokinissi

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu