Ολυμπιακός: Με την “καλή” του ενδεκάδα και 4-2-3-1

Ματς όπως το αυριανό (23/09, 22:00) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ομόνοια “δεν τα παίζεις, τα νικάς” όπως δήλωσε πολύ εύστοχα ο πρώην κάπτεν και νυν τεχνικός διευθυντής των νταμπλούχων, Βασίλης Τοροσίδης. Θα συμφωνήσουμε ότι στο ξεκίνημα μιας πολύ απαιτητικής σεζόν κι έχοντας προηγηθεί καμιά 60αριά παιχνίδια πέρυσι, με ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης, κάθε αρχή και […]

Ματς όπως το αυριανό (23/09, 22:00) ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Ομόνοια “δεν τα παίζεις, τα νικάς” όπως δήλωσε πολύ εύστοχα ο πρώην κάπτεν και νυν τεχνικός διευθυντής των νταμπλούχων, Βασίλης Τοροσίδης. Θα συμφωνήσουμε ότι στο ξεκίνημα μιας πολύ απαιτητικής σεζόν κι έχοντας προηγηθεί καμιά 60αριά παιχνίδια πέρυσι, με ελάχιστο χρόνο ξεκούρασης, κάθε αρχή και δύσκολη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς τα γνωρίζει όλα αυτά καλύτερα από τον καθένα, όπως, επίσης, και ότι κάποια από τα νέα του όπλα χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις, όπως φάνηκε με τον πολύ ποιοτικό Γιάν Εμβιλά. Ο 30χρονος Γάλλος είναι χαφ υψηλού επιπέδου, αλλά ακόμη το νέο του κοστούμι δεν το έχει τελειοποιήσει, όπως είδαμε και στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα πρωταθλήματος της Παρασκευής.

Αντίθετα, λειτούργησε πολύ καλά το 4-2-3-1 από τη στιγμή που μπήκαν στο γήπεδο οι Φορτούνης και Μασούρας, όχι μόνο επειδή σκόραραν και τα τρία γκολ, αλλά επειδή η παρουσία τους στο γήπεδο βοήθησε όλο το σύστημα να λειτουργήσει καλύτερα. Ο “Μασού” είχε πολύ καλή συνεργασία ξεκινώντας από αριστερά με τον Χολέμπας, το ίδιο συνέβη δεξιά με τον Ραφίνια και τους Βαλμπουενά, “Φορτού” που εναλλάσσονταν στη θέση του επιτελικού και του δεξιού ακραίου.

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ Ο ΣΑ
Στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα έχουν απέναντί τους μια ομάδα στημένη πίσω από τη μπάλα που θα ψάξει μια καλή κόντρα ή ένα καλό στημένο για να απειλήσει. Άρα θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί για να ξεκλειδώσει η αμυντική ζώνη της κυπριακής ομάδας, ενώ παράλληλα θα πρέπει να υπάρξουν και οι κατάλληλες επιστροφές ανασταλτικά.

Σύμφωνα με όσα έχει σκεφθεί κι έχει δοκιμάσει ο Πέδρο Μαρτίνς, η ενδεκάδα του Ολυμπιακού αύριο Τετάρτη (23/9) θα αποτελείται από τους Τζολάκη -Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας- Καμαρά, Μπουχαλάκη- Βαλμπουενά, Φορτούνη, Μασούρα- Ελ Αραμπί. Θέση, ωστόσο, διεκδικεί και ο φορμαρισμένος Ραντζέλοβιτς. Οριστικά συμπεράσματα θα βγουν μετά από την αποψινή προπόνηση, αλλά το σχήμα που προαναφέραμε μοιάζει να είναι το επικρατέστερο.

Στον πάγκο αναμένεται να βρίσκεται και ο Ζοζέ Σα, ο οποίος, ωστόσο, δύσκολα θα ξεκινήσει, καθώς προέρχεται από μεγάλο διάστημα απουσίας και η τεχνική ηγεσία δεν θέλει να ρισκάρει ούτε στο ελάχιστο, παρότι ο Πορτογάλος δηλώνει ετοιμοπόλεμος.

Από Sport24, Photo Credts: Eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί