Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο – Η Λαμπαδηδρομία θα ανασταλεί σε περίπτωση κοσμοσυρροής

Υπό αυστηρά μέτρα, για τον περιορισμό του κορονοϊού θα διεξαχθεί η Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία, για τους Αγώνες του Τόκιο.

Σε διαφορετική περίπτωση, στο… τραπέζι φαίνεται πως υπάρχει πάντα και το ενδεχόμενο αναστολής της.

Η οργανωτική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για το προσεχές καλοκαίρι (23/7-8/8), προειδοποίησε ότι δεν θα διστάσει να αναστείλει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία (σ.σ. θα αρχίσει στις 25 Μαρτίου), σε περίπτωση που παρατηρηθεί κοσμοσυρροή.

Όπως κάθε δράση στον πλανήτη, έτσι και η Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας θα διεξαχθεί κάτω από αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού. Μάλιστα, η οργανωτική επιτροπή ζήτησε από τους θεατές που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία θ’ αρχίσει το ταξίδι της στην Ιαπωνία στις 25 Μαρτίου από τη Φουκουσίμα, να σεβαστούν τα μέτρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα διακοπεί η διαδικασία.

«Μην φωνάζεις, μην ενθαρρύνεις. Εάν θέλετε να το κάνετε, κάντε το με χειροκρότημα και διατηρήστε την κοινωνική αποστασιοποίηση μεταξύ σας. Εάν υπάρξει κοσμοσυρροή στους δρόμους, η Λαμπαδηδρομία μπορεί να σταματήσει, επειδή δίνουμε προτεραιότητα στην δημόσια υγεία και ασφάλεια» σχολίασε ο Γιουκιχίκο Νουνομούρα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της επιτροπής, μιλώντας στον «Guardian».

Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό, η Ολυμπιακή Φλόγα θα «ταξιδέψει» στα χέρια 10.000 εθελοντών Λαμπαδηδρόμων, περνώντας από 859 ιαπωνικές πόλεις, μέχρι τις 23 Ιουλίου, οπότε και θα διεξαχθεί η Τελετή Εναρξης της κορυφαίας αθλητικής γιορτής στον πλανήτη.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί