Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον Σηκουάνα η Τελετή Έναρξης – Δεν αλλάζουν τα σχέδια

Για πρώτη φορά στα χρονικά των Ολυμπιακών Αγώνων, η Τελετή Έναρξης πρόκειται να διεξαχθεί εκτός σταδίου.

Ο Σηκουάνας θα «πρωταγωνιστήσει» στο… opening του κορυφαίου αθλητικού ραντεβού του πλανήτη, το οποίο θα γίνει το καλοκαίρι του 2024 στο Παρίσι, με τους διοργανωτές να επιμένουν στο συγκεκριμένο πλάνο, παρά τις ανησυχίες που υπάρχουν για τρομοκρατική επίθεση.

Η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Αμελί Ουντέα Καστέρα διαβεβαίωσε τη Δευτέρα (04/12) ότι η αλλαγή τοποθεσίας της Τελετής Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, που έχει προγραμματισθεί να γίνει στον Σηκουάνα το επόμενο καλοκαίρι, δεν αποτελεί «υπόθεση» που εξετάζεται επί του παρόντος, παρά τον κίνδυνο τρομοκρατικών επιθέσεων.

«Δεν έχουμε σχέδιο Β, έχουμε σχέδιο Α στο οποίο υπάρχουν πολλά σχέδια Β», είπε μιλώντας στην «France Inter», η Γαλλίδα υπουργός, δύο ημέρες μετά την επίθεση στην γέφυρα Bir-Hakeim στο Παρίσι, όπου ένας δράστης γνωστός ως ριζοσπάστης Ισλαμιστής, πάσχων από ψυχιατρικές διαταραχές, σκότωσε έναν Γερμανό τουρίστα με μαχαίρι και τραυμάτισε άλλα δύο άτομα με σφυρί.

«Τρομοκρατική απειλή και ειδικότερα η ισλαμική απειλή, υπάρχει», επεσήμανε η Καστερα και πρόσθεσε: «δεν είναι καινούργιο και δεν αφορά ούτε την Γαλλία ούτε τους Αγώνες. Λαμβάνουμε κάθε μέτρο, προκειμένου να την μειώσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο με απόλυτη επαγρύπνηση».

Η Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουλίου 2023, στον Σηκουάνα, μεταξύ του Pont d’Austerlitz και του Pont d’Iéna, με την Γαλλίδα υπουργό να διευκρινίζει πως «υπάρχει ένας ορισμένος αριθμός μεταβλητών προσαρμογής», αναφέροντας «τον αριθμό των θεατών κατά την διάρκεια της Τελετής, που θα καθορισθεί την άνοιξη και ο οποίος μπορεί να διαμορφωθεί αναλόγως».

Αυτές οι προσαρμογές θα αφορούν επίσης «τον αριθμό των εορταστικών εκδηλώσεων που θα επιτραπούν στην περιοχή και στο Παρίσι, αλλά και την διαχείριση των περιμέτρων ασφαλείας».

Ερωτηθείσα, τέλος, εάν η μετεγκατάσταση της Τελετής Έναρξης εντάσσεται στα «σχέδια ανανέωσης», η υπουργός αποσαφήνισε: «Δεν είναι αυτή η υπόθεση πάνω στην οποία εργαζόμαστε».

(με πληροφορίες από newsit. gr – ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί