Ολικός αποκλεισμός Ρώσων και Λευκορώσων από τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς

Μία ημέρα πριν την έναρξη των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) απαγόρευσε ολοκληρωτικά τη συμμετοχή των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών, ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση που τους επέτρεπε να συμμετάσχουν χωρίς εθνικά διακριτικά. Αιτία της απόφασης αυτής, είναι η εισβολή της Ρωσίας με την υποστήριξη και της Λευκορωσίας στην Ουκρανία, και […]

Μία ημέρα πριν την έναρξη των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) απαγόρευσε ολοκληρωτικά τη συμμετοχή των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών, ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση που τους επέτρεπε να συμμετάσχουν χωρίς εθνικά διακριτικά.

Αιτία της απόφασης αυτής, είναι η εισβολή της Ρωσίας με την υποστήριξη και της Λευκορωσίας στην Ουκρανία, και μάλιστα σε περίοδο που καλύπτεται από την Ολυμπιακή Εκεχειρία.

Με προγενέστερη ανακοίνωση η IPC είχε δηλώσει ότι οι αθλητές αυτοί θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στους Αγώνες με ουδέτερα χρώματα, μια απόφαση που προκάλεσε σοβαρότατες αντιδράσεις και απειλές μποϊκοτάζ από πολλές χώρες.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί