Όλα δείχνουν σέντρα στην Super League μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου

Ένα ακόμα βήμα προς την επιστροφή στην αγωνιστική δράση στη Super League γίνεται με την έναρξη ομαδικών προπονήσεων από την ερχόμενη εβδομάδα.


Το πράσινο φως άναψαν οι υγειονομικές αρχές για τη διεξαγωγή ομαδικών προπονήσεων, ενώ παράλληλα ολοκληρώθηκε η συγγραφή του πρωτοκόλλου σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού, το οποίο και προβλέπει απομόνωση 14 ημερών για τον ποδοσφαιριστή που θα βρεθεί θετικός και πέντε ημερών για την υπόλοιπη ομάδα.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει ακόμα πιο κοντά την πιθανότητα επανέναρξης της Super League, με τη διεξαγωγή των αγώνων πλέι οφ και πλέι άουτ το διήμερο 6-7 Ιουνίου, κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί τη Δευτέρα (18/5) το μεσημέρι, στο προγραμματισμένο δ.σ. του συνεταιρισμού, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η επιστροφή στις ομαδικές προπονήσεις (μέχρι τώρα οι ποδοσφαιριστές προπονούνται σε μικρά γκρουπ) αναμένεται να επιτραπεί από τις αρχές της εβδομάδας, αφού πρώτα έρθει η έκδοση της κοινής Υπουργική Απόφαση, που αναμένεται την Κυριακή (17/5). Αν και αρχικά το διάστημα προπονήσεων σε γκρουπ κρίθηκε μικρό, οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν να δώσουν το τελικό «οκ».


Με βάση αυτό το σενάριο, οι αγώνες της Super League 1 θα ξεκινήσουν το διήμερο 6-7 Ιουνίου και η αυλαία θα πέσει στις 19 Ιουλίου με τη διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου. Για να μπορέσει το συγκεκριμένο πλάνο να τηρηθεί θα πρέπει όλα να κυλήσουν ομάδα, καθώς ένα κρούσμα θα ανατρέψει τα δεδομένα.

Το πλάνο που έχει εκπονηθεί αναφέρει ότι αν ένας ποδοσφαιριστής βρεθεί θετικός στον κορονοϊό θα μπει σε κατ’ οίκον απομόνωση για 14 ημέρες ενώ όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα μπουν σε απομόνωση 5 ημερών είτε σε ξενοδοχείο ή σε ξενώνες προπονητικού κέντρου, και θα επιτρέπονται ατομικές προπονήσεις. Στους ποδοσφαιριστές θα γίνουν τεστ την τρίτη και την πέμπτη μέρα εφαρμογής του σχεδίου απομόνωσης.

Η πενθήμερη καραντίνα της ομάδας συνεπάγεται και αναβολή του επόμενου αγώνα καθώς το πλάνο διεξαγωγής των πλέι οφ και των πλέι άουτ προβλέπει οι αγωνιστικές να διεξάγονται ανά τρεις ημέρες.

(ethnos – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί