• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι 10 Ομάδες της Euroleague: Θέλουμε τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν θα ανεχτούμε άλλο συμπεριφορές όπως του Δ.Γιαννακόπουλου

Οι 10 Ομάδες της Euroleague: Θέλουμε τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν θα ανεχτούμε άλλο συμπεριφορές όπως του Δ.Γιαννακόπουλου

H πρώτη ανακοίνωση που γίνεται ποτέ με ενότητα 10 ομάδων (με τα εγγυημένα συμβόλαια) απέναντι σε μία, τον Παναθηναϊκό είναι γεγονός.

Οι υπόλοιπες 10 ομάδες (Εφές, Αρμάνι, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια, Μακάμπι, Ολυμπιακός, Ρεάλ και Ζαλγκίρις) με εγγυημένo συμβόλαιο με κοινή ανακοίνωση έδειξαν πως θέλουν τους… πράσινους στην Euroleague, αλλά τονίζουν πως δεν θα ανεχθούν στο μέλλον παρόμοιες συμπεριφορές που υποβαθμίζουν τον κύρος της διοργάνωσης, όπως αυτή του κυρίου Γιαννακόπουλου.

Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να προστατεύσουν τη φήμη και την ακεραιότητα της διοργάνωσης.


Σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο κύριος Δημήτρης Γιαννακόπουλος, οι 10 ομάδες με τα εγγυημένα συμβόλαια αναφέρουν τα ακόλουθα.

  1. Και οι 10 ομάδες πιστεύουν στo project της ενωμένης Euroleague Basketball και και θα συνεχίσουν να πιστεύουν σε αυτό.
  2. Οι ομάδες παραμένουν ενωμένες και δυνατές μαζί, όντας πετυχημένες εξαιτίας της ενότητας.
  3. Η θετική… επανάσταση της Euroleague τα τελευταία 20 χρόνια και ειδικότερα την τελευταία 10ετία, έχει δυναμώσει την άποψη και την αποφασιστικότητα της ομάδας (συνόλου) να συνεχίζει να χτίζει στην επιτυχία στο να πάει τη Euroleague Basketball στο επόμενο επίπεδο.
  4. Η ανάπτυξη είναι εκπληκτική με γνώμονα να είμαστε σε επαγρύπνηση και να ακολουθούμε τη Euroleague, όπως και τα οικονομικά δεδομένα γύρω από αυτή. Αυτό έχει προσελκύσει πολλούς εμπορικούς συνεργάτες στο… οικοσύστημα της Euroleague που βλέπει την ιδιοκτησία ως το τέλειο… εργαλείο για να οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη ανάπτυξη για τους όλους τους οργανισμούς.
  5. Από το 2000, τότε που η Euroleague παρείχε εγγυημένα συμβόλαια στις ομάδες έχει εγκαθιδρύσει υψηλά standars αξιοπιστίας. Αυτό περιλαμβάνει οικονομική και πειθαρχική διαφάνεια για να αναφέρουμε μόνο αυτά για τα οποία ερωτηθήκαμε. Αυτά τα standards μπορούν να συγκριθούν μόνο με εκείνα των καλύτερων οργανισμών των αθλημάτων στον κόσμο.

Η Euroleague σύμφωνα με κάθε ανάλυση, συνεχίζει να απολαμβάνει την φήμη για την μελλοντική ανάπτυξη της. Οι ομάδες παραμένουν αποφασισμένες στο να συνεχίσουν και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να φέρουν το Ευρωπαϊκό επαγγελματικό μπάσκετ στο επόμενο επίπεδο και να δώσουν μια διοργάνωση υψηλής ποιότητας στην ήπειρο σε μια διαρκώς αυξανόμενη fanbase.

  1. Όλες οι ομάδες εκφράζουν την επιθυμία τους να συνεχίσει ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται στο μονοπάτι της Euroleague επειδή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της για 19 χρόνια. Παρόλα αυτά, oι επαναλαμβανόμενες και αβάσιμες συκοφαντίες από τον κ. Γιαννακόπουλο δεν θα γίνουν ανεκτές. Οι ομάδες θα προβούν σε κάθε ενέργεια που θεωρούν απαραίτητη, ώστε να προστατεύσουν τη φήμη και την ακεραιότητα της διοργάνωσης και να διαβεβαιώσουν πως οι ομάδες συμμορφώνονται με κάθε υποχρεώση που έχουν ως μέλη της Euroleague».

Oι ομάδες που υπογράφουν την ανακοίνωση: Εφές, Αρμάνι, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια, Μακάμπι, Ολυμπιακός, Ρεάλ και Ζαλγκίρις.

Από Gazzetta.gr, φωτο eurokinissi