ΟΦΗ-ΠΑΟ 2-2: Οι καλύτερες φάσεις από το «Γεντί Κουλέ»

Το Τριφύλλι γλύτωσε την τρίτη του ήττα σε τέσσερα ματς, σε έναν αγώνα που είχε έχασε ένα «τσουβάλι» γκολ, ισοφαρίζοντας με τον Μακέντα στο 90+4'.

Οι «ομιλίτες» προηγήθηκαν με τον Στάρτζεον, ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Καρλίτος και τρία λεπτά μετά κέρδισε και πέναλτι, όμως ο σούπερ Βάτερμαν νίκησε και τον Μακέντα. Στο 77’ ο Μεγιάδο έπειτα από άλλο ένα λάθος στην άμυνα έκανε το 2-1 και τελικά στις καθυστερήσεις ο Μακέντα διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Ο ΟΦΗ τιμώρησε τον Παναθηναϊκό
Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά στο ματς, με τον Παναθηναϊκό να έχει δυο καλές στιγμές με το σουτ του Χατζηγιοβάνη (3’) και την κεφαλιά του Βέλεθ (5’). Το πρέσινγκ του ΟΦΗ ψηλά δυσκόλευε πάντως τους «πράσινους» που έψαχναν με βαθιές μπαλιές τους Καρλίτος και Μακέντα.

Γενικά, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, όμως δεν απειλούταν κιόλας από τους Κρητικούς. Έστω κι έτσι στο 23΄οι «πράσινοι» άγγιξαν το 0-1, αλλά ο Βάτερμαν εξουδετέρωσε την προβολή του Καρλίτος από τη σέντρα του Σάντσες. Ο ΟΦΗ έβλεπε ότι το Τριφύλλι είχε κενά στα πλάγια της άμυνας και στον άξονα, καθώς στους φιλοξενούμενους έλλειπαν οι αλληλοκαλύψεις, όμως οι «ομιλίτες» δεν το είχαν εκμεταλλευτεί.

Τελικά, η άμυνα του Παναθηναϊκού έκανε το λάθος κι έγινε το 1-0 στο 37’ από τον ΟΦΗ στην πρώτη του ευκαιρία. Ο Χατζηγιοβάνης έχασε την μπάλα έξω από την περιοχή, ο Στάικος σούταρε, ο Διούδης απομάκρυνε και ο Στάρτζεον με σουτ από πλάγια αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ίδιος παίκτης στο 39’ είχε ένα καλό σουτ πάλι από αριστερά, με τον ΟΦΗ να κερδίζει σε ψυχολογία και να πιέζει για ένα δεύτερο γκολ προς το τέλος, με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Τον έναν τον κράτησε ο Βάτερμαν, τον άλλο τον λύτρωσε ο Μακέντα
Ο Βάτερμαν στο 47’ κράτησε πάλι το μηδέν για τον ΟΦΗ στο τετ-α-τετ του Χατζηγιοβάνη από δεξιά, όμως στο 49’ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι. Ο Βέλεθ κατέβηκε ανενόχλητος από αριστερά, γύρισε την μπάλα, η οποία έφτασε στον Καρλίτος που με ωραία προσποίηση και σουτ έκανε το 1-1.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την πίεση του και στο 52’ κέρδισε πέναλτι. Ο Μεγιάδο ανέτρεψε τον Μακέντα και την εκτέλεση ανέλαβε ο Ιταλός. Όμως, ο κορυφαίος του ΟΦΗ Βάτερμαν έπεσε στην αριστερή του γωνία και κράτησε το 1-1 με ωραία απόκρουση.

Στο 60’ ο Διούδης έκανε την απόκρουση της αγωνιστικής στη γυριστή κεφαλιά του Κοροβέση, ενώ ο Παναθηναϊκός προέβη και σε αναγκαστική αλλαγή με τον Σερπέζη να παίρνει τη θέση του τραυματία Αλεξανδρόπουλου. Σε φάση καρμπόν ο Διούδης έβγαλε κι άλλη κεφαλιά, ενώ μετά το κόρνερ ο Μεγιάδο με το κεφάλι έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Ο ΟΦΗ σε πέντε λεπτά είχε κερδίσει τέσσερα κόρνερ, δείγμα του πόση χαμηλή αυτοσυγκέντρωση είχαν οι πράσινοι. Στο 65’ ο σούπερ Βάτερμαν νίκησε πάλι τον Χατζηγιοβάνη σε τετ-α-τετ από την μπαλιά του Καρλίτος στην κόντρα, ενώ στο 66’ ο Μακέντα από το λάθος του Μεγιάδο πλάσαρε άουτ από καλή θέση.

Τελικά, στο 70’ ο Χατζηγιοβάνης έδωσε τη θέση του στον Εμμανουηλίδη, με τον ΟΦΗ πλέον να δίνει γήπεδο στους «πράσινους» και τον Σίμο να κάνει διπλή αλλαγή (Λυμπεράκης και Μπαλογιάννης). Σε ένα από τα πολλά κόρνερ που κέρδισε ο ΟΦΗ (από λάθος του Βέλεθ) ο Μεγιάδο αυτή τη φορά με κεφαλιά νίκησε τον Διούδη κι έκανε το 2-1 στο 77’.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί