• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Όχι» στην πολυιδιοκτησία στο ποδόσφαιρο – Άρον, άρον πήρε πίσω την απόφαση η ΕΠΟ – Συστάσεις από FIFA

«Όχι» στην πολυιδιοκτησία στο ποδόσφαιρο – Άρον, άρον πήρε πίσω την απόφαση η ΕΠΟ – Συστάσεις από FIFA

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε χθες (30/7) τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και του έστειλε μήνυμα σε αυστηρό τόνο,

προκειμένου να μην συζητηθούν στην σημερινή (31/7) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής οι αλλαγές στις ποινές για θέματα βίας, ούτε η αλλαγή στο θέμα της πολυιδιοκτησίας.

Ο υφυπουργόςζήτησε εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΕΠΟ για το γεγονός πως δεν υπήρξε ενημερωση για τις αλλαγές που προωθούνται, εφόσον μάλιστα οι δυο τους είχαν συνάντηση πριν μερικές ημέρες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, του ζητήθηκε να μην συζητηθεί στην Ε.Ε. καμία από τις προαναφερθείσες αλλαγές.

Φαίνεται πως εισακούστηκε, διότι σήμερα (31/7) ο πρόεδρος της ΕΠΟ εισηγήθηκε την αναβολή της ψήφισης των αλλαγών στον νέο Πειθαρχικό Κώδικα, προκειμένου να ενημερωθεί ο υφυπουργός, ενώ μπήκε άκυρο στο άρθρο 30 του ΚΑΠ περί πολυιδιοκτησίας, το οποίο θα επέτρεπε σε μεγαλομέτοχο μίας ΠΑΕ να αγοράσει μέχρι 5% από τις μετοχές άλλης ομάδας. Μάλιστα, υπήρξε και σχετική σύσταση από την FIFA.

Από Sport24, ΦΩΤΟ eurokinissi