Ο προπονητής της Δανίας ξεσπά: “Με κρούσμα κορωνοϊού υπάρχει αναβολή, σε ανακοπή καρδιάς όχι”

Στην αναμέτρηση της Δανίας με τη Φινλανδία για την 1η αγωνιστική του EURO 2021, ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στο 43' λόγω ανακοπής καρδιάς. Ευτυχώς, οι γιατροί τον επανάφεραν στη ζωή και το ματς συνεχίστηκε έπειτα από αρκετή ώρα.

Παρά τη διακοπή που κράτησε πάνω από μία ώρα λόγω της κατάρρευσης του Έρικσεν, το Δανία – Φινλανδία συνεχίστηκε, με τους Δανούς να τα βάζουν με την UEFA για τη στάση τους, αφού τους έδωσε τρεις επιλογές.

«Η σωστή διαχείριση δεν γράφεται σε πρωτόκολλα»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κάσπερ Χιούλμαντ αναφέρθηκε σε όσα έγιναν το Σάββατο στην Κοπεγχάγη και αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία πάντως τόνισε πως χειρίστηκε με σεβασμό το θέμα.

«Είναι εντελώς λάθος να λένε ότι οι παίκτες ήθελαν να παίξουν το ματς. Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Μας έδωσαν δύο επιλογές, να παίξουμε το ματς κανονικά το ίδιο βράδυ ή την επόμενη μέρα το μεσημέρι. Βρήκαμε δύσκολο να το διαχειριστούμε. Δεν μας πίεσαν, αλλά νιώσαμε πίεση. Ήμασταν σε δίλημμα, αν και θεωρούσαμε και τις δύο αυτές επιλογές λάθος. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν υπήρξε κρούσμα κορονοϊού, ο κανονισμός προβλέπει αναβολή για 48 ώρες και τώρα σε ανακοπή καρδιάς δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Αυτό είναι λάθος. Η σωστή διαχείριση δεν γράφεται σε πρωτόκολλα», τόνισε ο Χιούλμαντ.

Ο προπονητής της Δανίας καταλαβαίνει τους παίκτες του που δεν είναι ψυχολογικά έτοιμοι να αγωνιστούν και παρότι δεν φοβούνται να βγουν στο γήπεδο, δεν είναι μόνο θέμα δικό τους.
«Πιστεύω πως όλοι θα είναι καλά, αν και κάτι τέτοιο δεν το ξεπερνάς εύκολα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το συναίσθημα ως κινητήριο δύναμη την Πέμπτη. Δεν έχουμε τελειώσει από αυτό το τουρνουά, εξακολουθώ να πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε κάτι στο Euro 2020» κατέληξε, με τη Δανία να έχει να αντιμετωπίσει το Βέλγιο.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί