Ο Ντίνος Μήτογλου βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ – Κινδυνεύει με βαριά τιμωρία

Ο Ντίνος Μήτογλου βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και εκτός από την Αρμάνι Μιλάνο, “παγωμένοι” είναι όλοι και στην Εθνική Ελλάδας, για έναν από τους κορυφαίους διεθνείς παίκτες.

Ο πρώην φόργουορντ του Παναθηναϊκού κινδυνεύει πλέον με τιμωρία από τρεις μήνες μέχρι και τέσσερα χρόνια, ανάλογα με την απαγορευμένη ουσία, που φέρεται να βρέθηκε στον οργανισμό του.

Με δεδομένο ότι η Αρμάνι Μιλάνο ανακοίνωσε επίσημα το γεγονός και το όνομα του παίκτη, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θετικό ήταν και το δεύτερο δείγμα του Μήτογολου, όπως συμβαίνει άλλωστε και στο 99% των περιπτώσεων.

Ακόμη δεν έχει γίνει όμως γνωστή η ουσία, η οποία και θα κρίνει το μέγεθος της τιμωρίας του αθλητή και το χρόνο απουσίας του από τα γήπεδα.

Ο κανονισμός της FIBA που θα εφαρμοστεί στον φόργουορντ της Αρμάνι, προβλέπει από αποκλεισμό 3 μηνών, μέχρι και 4 ετών, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει σίγουρα το υπόλοιπο της σεζόν, μοιάζοντας πια απίθανο να είναι διαθέσιμος και για το Eurobasket 2022, το οποίο και είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου του 2022. Φυσικά, ο Μήτογλου θα έχει τη δυνατότητα να κάνει έφεση στην όποια αρχική απόφαση για την ποινή του.

Η ενημέρωση από την πλευρά των Ιταλών για την υπόθεση πάντως, αναφέρει προς το παρόν τα εξής:

«Έχοντας μάθει πως ο Ντίνος Μήτογλου βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου μετά τον αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, η Αρμάνι Μιλάνο αποφάσισε να θέσει προληπτικά τον παίκτη σε διαθεσιμότητα και θα προχωρήσει σε επιπλέον εξέταση, μόλις έχει στη διάθεσή της όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα διαλευκάνουν την υπόθεση».

(newsit – φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί