Ο ΧΟΥΝΤΟ-Μπάιντεν δεν επέτρεψε τελικά στον ανεμβολίαστο Τζόκοβιτς να μπει στις ΗΠΑ

Ο Nόβακ Τζόκοβιτς αποσύρθηκε επίσημα από την κλήρωση για το τουρνουά Indian Wells σε μια ένδειξη ότι η αίτηση του νούμερο ένα τενίστα στον κόσμο να λάβει εξαίρεση για να παίξει στις ΗΠΑ έχει αποτύχει.

Ο Σέρβος πρωταθλητής, ο οποίος είναι ένας από τους πιο υψηλού προφίλ αθλητές στον κόσμο που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, είχε ζητήσει ειδική άδεια από την αμερικανική κυβέρνηση τον περασμένο μήνα για να παίξει στα δύο πρώτα Masters της σεζόν, στην Καλιφόρνια και το Μαϊάμι. Ο «Νόλε» δεν έχει λάβει μέρος στις διοργανώσεις ATP Masters στο Indian Wells και στο Μαϊάμι, δύο από τα μεγαλύτερα τουρνουά τενις, γνωστά ως “Double Sunshine”, από το 2019.

«Ο νούμερο ένα τενίστας στον κόσμο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει αποσυρθεί από το 2023 BNP Paribas Open», ανέφεραν οι διοργανωτές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη μεγάλη χώρα της Δύσης που δεν έχει άρει ακόμα το μέτρο για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες, αλλά έχει ανακοινώσει πως θα το κάνει από τις 11 Μαΐου, επομένως ο Τζόκοβιτς θα είναι εκτός απροόπτου στο US Open αυτή τη χρονιά.

Την περασμένη Παρασκευή, οι γερουσιαστές της Φλόριντα, Ρικ Σκοτ και Mάρκο Ρούμπιο έγραψαν επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν, καλώντας τον να χορηγήσει το αίτημα εξαίρεσης.

Ο διευθυντής του τουρνουά Indian Wells Tommy Haas, ο Σύνδεσμος Τένις των Ηνωμένων Πολιτειών και το US Open ήταν μεταξύ εκείνων που ήλπιζαν επίσης ότι ο επί 22 χρόνια πρωταθλητής Grand Slam θα μπορούσε να εισέλθει. Θα ήταν ένα βαρύ φαβορί για να κερδίσει τον έκτο τίτλο του Indian Wells όταν το τουρνουά ξεκινήσει στην έρημο της Νότιας Καλιφόρνιας την Τετάρτη.

Όπως φαίνεται και από ανακοίνωσή τους στα social media στήριζαν τον 35ο Σέρβο. «Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ένας από τους σπουδαιότερους πρωταθλητές που έχει δει το άθλημά μας. USTA και US Open ελπίζουν ότι το αίτημα του Νόβακ για είσοδο στη χώρα θα γίνει δεκτό και πως θα μπορέσουμε να τον δούμε ξανά σε δράση στο Indian Wells και το Μαϊάμι».

(Newsbomb – pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί