Ο Έλληνας μαχητής που «τσακίζει» τους πάντες με τον Πυρρίχιο – Το ΒΙΝΤΕΟ που «γαργαλάει» το Ελληνικό DNA

Ο Γιάννης Αρζουμανίδης είναι αθλητής των Μικτών Πολεμικών Τεχνών (ΜΜΑ) με παγκόσμιες διακρίσεις που τιμά τη χώρα μας και τον αθλητισμό, σηκώνοντας ψηλά την Ελληνική σημαία και τιμώντας τον Πὀντο και την Ποντιακή του καταγωγή, σε κάθε αγώνα του. Εξηγεί στους Σπύρο Χαριτάτο και Γιώργο Καραμέρο, στο κανάλι του Όπεν, το πώς αποφάσισε να καθιερώσει […]

Ο Γιάννης Αρζουμανίδης είναι αθλητής των Μικτών Πολεμικών Τεχνών (ΜΜΑ) με παγκόσμιες διακρίσεις που τιμά τη χώρα μας και τον αθλητισμό, σηκώνοντας ψηλά την Ελληνική σημαία και τιμώντας τον Πὀντο και την Ποντιακή του καταγωγή, σε κάθε αγώνα του.

Εξηγεί στους Σπύρο Χαριτάτο και Γιώργο Καραμέρο, στο κανάλι του Όπεν, το πώς αποφάσισε να καθιερώσει την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο με ποντιακή λύρα και Πυρρίχιο.

Όπως είπε η ιδέα για την Ποντιακή λύρα ξεκινά από τα εφηβικά του χρόνια και τον προπονητή του τον Τάσο Σοφιανίδη, που τους έβαζε να ακούν τους ήχους της, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους.
Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι οι ήχοι από την Ποντιακή λύρα δίνουν εμψύχωση στους αθλητές και τους γεμίζουν ενέργεια, αλλά επίσης κάνουν τον ίδιο να νιώθει ότι τιμά τους προγόνους του και πως παίρνει κοντά του όλους τους Πόντιους κάνοντάς τους να νιώθουν μια δικαίωση.
Στην ερώτηση αν ο αντίπαλος επηρεάζεται από τον ήχο της λύρας και την εντυπωσιακή είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο κι αν πλήττεται η ψυχολογία του, ο Γιάννης Αρζουμανίδης απάντησε ότι σίγουρα δέχονται την αύρα, την ενέργεια και την μαχητικότητα των Ποντίων στο άκουσμά της.

Σίγουρα ο Πυρρίχιος είναι η μουσική που ξεσηκώνει το Ελληνικό αγωνιστικό πνεύμα, γραμμένος μέσα στο Ελληνικό DNA, ξυπνά το πνεύμα και η μαχητικότητα των Ελλήνων στο άκουσμα του. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη επιλογή για έναν αθλητή πολεμικών τεχνών για να ανεβάσει την ενέργεια και το ηθικό του. Ακόμα και σήμερα μετά από τόσες χιλιάδες χρόνια κυλά στο αίμα των Ελλήνων η ίδια σπίθα που τους έκανε πάντα να αγωνίζονται μέχρις εσχάτων.

Παρακάτω δείτε τον Γιάννη Αρζουμανίδη να τσακίζει τον Τούρκο Mehmet Ozer στο οκτάγωνο του ‘GFC 8’ από την ερασιτεχνική λήψη του ufight.gr ανήμερα της μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων το 2017.

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί