Ντιέγκο Μαραντόνα: Πιθανή ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ο θάνατός του

Ο φρουρός του είχε προειδοποιήσει ότι ο Μαραντόνα είχε παραμορφωθεί από την κατακράτηση υγρών.

«Τα μάτια του είναι πρησμένα». Αυτό είπε ένας από τους φρουρούς στον γιατρό του Ντιέγκο Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε στις 22 Νοεμβρίου 2020, τρεις ημέρες πριν από τον θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου. Ήταν ο τρόπος που επέλεξε να προειδοποιήσει ότι ο Μαραντόνα είχε παραμορφωθεί από την κατακράτηση υγρών.

Αυτή η δήλωση μπορεί να φέρει ανατροπή δεδομένων στην τελική έκθεση των επίσημων εμπειρογνωμόνων του ιατρικού συμβουλίου που αναλύει το θάνατο του Μαραντόνα. Όλα δείχνουν ότι οι εισαγγελείς θα κατηγορήσουν τους υπεύθυνους για την υγεία του Μαραντόνα για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, το οποίο προβλέπει ποινή φυλάκισης 8 έως 25 ετών. Κατ’ αρχήν, δεν θα ζητήσουν συλλήψεις, αλλά είναι κάτι που μελετούν.

Η ομάδα των εισαγγελέων, συντονισμένη από τον Γενικό Εισαγγελέα Τζον Μπρογιάρντ, συγκάλεσε τους υπεύθυνους για την υγεία του πρώην ποδοσφαιριστή επειδή είχε διαπιστωθεί ότι ο Μαραντόνα συγκρατούσε υγρό που τελικά οδήγησε στο θάνατό του από ανακοπή καρδιάς.

Οι φρουροί επιβεβαίωσαν στις δηλώσεις τους την κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι του Μαραντόνα στο Τίγκρε, με ίδιο να είναι κατάκοιτος και καταθλιπτικός, χωρίς να σηκωθούν και με ελάχιστη ιατρική παρακολούθηση. Την 22η ημέρα της κατακράτησης υγρών, ο Λούκε περιορίστηκε να πει πως οφειλόταν στο γεγονός ότι «ξαπλώνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.»

Το Ιατρικό Συμβούλιο συναντήθηκε εννέα φορές. Οι διαβουλεύσεις ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και αναμένονται τα συμπεράσματα των επίσημων εμπειρογνωμόνων, δηλαδή εκείνων που διορίστηκαν από τους εισαγγελείς. Η εμπειρογνωμοσύνη συνίσταται στην απάντηση σε 24 προσεκτικά μελετημένες ερωτήσεις που θέτει η ομάδα δίωξης.

Τι υποστηρίζει το πόρισμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάγνωση των επίσημων εμπειρογνωμόνων είναι καταστροφική. Όχι μόνο θα υποστηρίζουν ότι ο θάνατος του Μαραντόνα ήταν αποτρέψιμος, αλλά και ότι υπήρξε σωρεία παραλείψεων.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζεται ότι ο Μαραντόνα:

  • Μεταφέρθηκε σε ακατάλληλο μέρος όταν έπρεπε να τεθεί υπό έλεγχο. Το σπίτι στο Τίγκρε δεν είχε καν απινιδωτή για καρδιακή ανάγκη.
  • Του δόθηκε φάρμακο που αντενδείκνυται για ασθενείς με καρδιακή νόσο: η βενλαφαξίνη, ένα αντικαταθλιπτικό που δεν χορηγείται σε ασθενείς με αρρυθμία και δεν ελήφθησαν στοιχειώδη μέτρα.
  • Στις 12 Νοεμβρίου, ένας γιατρός ήρθε και διέταξε μελέτες που δεν έγιναν ποτέ. Ο γιατρός επρόκειτο να επιστρέψει, αλλά η επίσκεψη ακυρώθηκε «για να μην ενοχληθεί ο Ντιέγκο».
  • Ενόψει των προειδοποιήσεων σχετικά με την κατακράτηση υγρών, δεν έγινε τίποτα.
  • Ο Μαραντόνα πέρασε μέρες χωρίς να σηκωθεί και δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

Τα στοιχεία που ενοχοποιούν γιατρό και ψυχίατρο

Οι εισαγγελείς είναι πιθανό να απαγγείλουν κατηγορίες στον γιατρό Λούκε και την ψυχίατρο Αγκουστίνα Κοσάτσοφ για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Δηλαδή, εικάζεται ότι υπήρξε αμέλεια, αλλά επιπλέον και έμμεση παραδοχή της ενοχής τους. Σε ένα από τα μηνύματα που αντάλλαξαν, γράφουν: «Θα πάμε στη φυλακή, θα χάσουμε την άδεια επαγγέλματος». Οι δυο τους κατηγορούνται ότι έκαναν αλλαγές στο ιατρικό ιστορικό και προσπάθησαν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους.

Δεν είναι σαφές εάν η κατηγορία θα αφορά και για ψυχολόγο Κάρλος Ντίας, ο οποίος έλαβε αποφάσεις, και φαίνεται πιθανό ότι οι νοσηλευτές θα κατηγορηθούν για εγκλήματα πολύ χαμηλότερου επιπέδου από τη δολοφονία.

reader/ photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί