Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί κατά του ιού, είδε να ακυρώνεται η βίζα του από την αυστραλιανή κυβέρνηση για λόγους «υγείας και καλής τάξης».
Αναγκάστηκε να μείνει σε ξενοδοχείο μετανάστευσης για πέντε ημέρες, ενώ άσκησε ανεπιτυχώς έφεση κατά της απόφασης και τελικά αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα, πράγμα που σημαίνει ότι έχασε το Australian Open του 2022.
Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε στη Μελβούρνη την επόμενη χρονιά, με χαλάρωση των περιορισμών για τον Covid και συνέχισε να κέρδισε το Grand Slam για 10η φορά ρεκόρ.
Ο Σέρβος, 37 ετών, επέστρεψε από τότε στην Αυστραλία, προετοιμαζόμενος για το τουρνουά του 2025, το οποίο ξεκινά την Κυριακή.
«Τις τελευταίες δύο φορές που προσγειώθηκα στην Αυστραλία, για να περάσω από τον έλεγχο διαβατηρίων και τη μετανάστευση – είχα ένα μικρό ψυχολογικό τραύμα που έζησαν πριν από τρία χρόνια», είπε ο Τζόκοβιτς στην Herald Sun της Μελβούρνης., εξωτερικό
«Και κάποια ίχνη εξακολουθούν να παραμένουν εκεί όταν περνάω τον έλεγχο διαβατηρίων, όταν δω να πλησιάζει κάποιος από τη ζώνη μετανάστευσης.
“Το άτομο που ελέγχει το διαβατήριό μου – θα με πάρει, θα με κρατήσει ξανά ή θα με αφήσει να φύγω; Πρέπει να ομολογήσω ότι έχω αυτό το συναίσθημα.”
Και πρόσθεσε: « Δεν κρατάω κακία. Ήρθα αμέσως μετά και κέρδισα. Οι γονείς μου και όλη η ομάδα μου ήταν εκεί και ήταν στην πραγματικότητα μια από τις πιο συναισθηματικές νίκες που είχα ποτέ, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα είχα περάσει την προηγούμενη χρονιά».
Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Anthony Albanese επέκρινε τον χειρισμό της κατάστασης από την προηγούμενη κυβέρνηση, ιδιαίτερα την απόφαση να απαγορεύσει στον Τζόκοβιτς την πρόσβαση σε ορθόδοξο ιερέα ενόψει των Χριστουγέννων, τα οποία γιορτάζονται στις 7 Ιανουαρίου από τους περισσότερους Ορθόδοξους Χριστιανούς.
“Μίλησα εκείνη την εποχή γι’ αυτό. Μου φάνηκε εκπληκτικό το γεγονός ότι πριν από τα Χριστούγεννα, η τότε ομοσπονδιακή κυβέρνηση αρνήθηκε στον Νόβακ Τζόκοβιτς την ευκαιρία να δει τον ορθόδοξο ιερέα, εκείνη την περίοδο”, είπε ο Αλμπανέζ, ο οποίος έγινε πρωθυπουργός τον Μάιο του 2022.
«Νομίζω ότι ήταν κάτι που νομίζω ότι ήταν δύσκολο να δικαιολογηθεί εκείνη τη στιγμή».
Ο Τζόκοβιτς ελπίζει να κερδίσει τον 25ο τίτλο Grand Slam που θα σπάσει ρεκόρ όταν θα αγωνιστεί στο Australian Open στο Melbourne Park την επόμενη εβδομάδα.
photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για ζωοκτονία – Οι δράστες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά
- Ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: Προς πώληση ο Τετέ, φέρνουν άμεσα τον Παντελίδη οι «πράσινοι»
- Αλιάγας και Ρέμος έκαναν μαζί Πρωτοχρονιά στη σκηνή και τραγούδησαν το “My Way”, vid
- «Άφρονα και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει ο Ιρανός ΥΠΕΞ την απειλή του προέδρου Τραμπ
- Παναθηναϊκός: Επιστρέφει στο «τριφύλλι» ο Γιώργος Κάτρης
- Χάρκοβο: Η Μόσχα διαψεύδει αναφορές περί ρωσικής επίθεσης – Πόσοι είναι οι νεκροί μετά την ουκρανική επίθεση εναντίον της Χερσώνας
- Ο Στ. Αγγελούδης αποχαιρετά τον Χρ. Σαραντόπουλο: «Μάχιμος, ενεργός πολίτης και φωτεινή προσωπικότητα»
- ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για αγρότες: “Αντί να αναζητάτε ευθύνες σε κυβερνήσεις πριν από 45 χρόνια, αναλάβετε τις δικές σας”
- Δανία: Απαστράπτουσα η βασίλισσα Μαίρη με χρυσή τουαλέτα και τιάρα σε δεξίωση στο παλάτι, vid
- Η Πολωνία παρασύρεται όπως και η Ουκρανία – Επικίνδυνες εξελίξεις με επίκεντρο την Βαλτική









