Νέα συντριβή για τους Τούρκους που αποχαιρετούν οριστικά το Euro 2021 με 0 βαθμούς

Σε τροχιά πρόκρισης οι Ελβετοί.

Η Ελβετία έκανε το καθήκον της κόντρα στην Τουρκία, πήρε την 3η θέση του ομίλου της και περιμένει και τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Η νίκη ήταν μονόδρομος για τις δύο ομάδες και οι Τούρκοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, με το σουτ του Αϊχάν στο 4′ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ζόμερ, αλλά οι Ελβετοί ήταν αυτοί που σκόραραν: Στο 6′ ο Σεφέροβιτς πήρε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0.

Η Τουρκία προσπάθησε να απαντήσει στο 16′ αλλά ο Ζόμερ αντέδρασε σωστά στο διαγώνιο σουτ του Μούλντουρ και ένα 10λεπτο μετά, στο 26′, ήρθε το 2-0 για τους Ελβετούς με το τρομερό σουτ του Σακίρι. Αμέσως μετά, μάλιστα, ο ίδιος παίκτης πήγε και για το 3-0, αλλά ο Τσακίρ κατάφερε να αποκρούσει.

Οι Ελβετοί μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο ψάχνοντας το τρίτο γκολ και είχαν τις φάσεις για να το πετύχουν, αλλά τελικά στο 62′ αντί για το 3-0 έγινε το 2-1 από το πολύ ωραίο σουτ του Καχβετσί. Γκολ που δεν άλλαξε την εξέλιξη του αγώνα όμως, αφού στο 68′ ο Σακίρι σκόραρε ξανά, με δυνατό σουτ, γράφοντας το 3-1 για την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς.

Στην 3η θέση του ομίλου, επομένως, πίσω από Ιταλία και Ουαλία τερμάτισε η Ελβετία, η οποία περιμένει να δει αν θα είναι μέσα στους τέσσερις καλύτερους 3ους που θα προκριθούν στους «16» της διοργάνωσης.

Ελβετία: Ζόμερ, Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκες, Βίντμερ (90′ Μπαμπού), Φρόιλερ, Τσάκα, Ζούμπερ (85′ Μπενίτο), Σακίρι (75′ Βάργκας), Εμπολό (85′ Μεχμέντι), Σεφέροβιτς (75′ Γκαβράνοβιτς).

Τουρκία: Τσακίρ, Τσελίκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσού, Μούλντουρ, Αϊχάν (64′ Γιοκούσλου), Καχβετσί (80′ Κοκτσού), Τουφάν (64′ Γιαζίτσι), Ουντέρ (80′ Κάραμαν), Τσαλχάνογλου (85′ Τοκόζ), Γιλμάζ.

(newsbeast – φωτο: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί