Νέα «κανονικότητα»! Όποιος ποδοσφαιριστής στην Αγγλία βήχει σε αντίπαλο, θα αποβάλλεται

Στις νέες της οδηγίες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα έχει πολύ αυστηρούς κανόνες αναφορικά με τα θέματα υγιεινής.

Με κίτρινη κάρτα ή ακόμα και με κόκκινη, δηλαδή απευθείας αποβολή, θα τιμωρούνται στην Αγγλία οι ποδοσφαιριστές που θα βήχουν επίτηδες σε αντίπαλο σύμφωνα με τις νέες οδηγίες για τον κορονοϊό που εξέδωσε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.


Οι διαιτητές θα πρέπει να αντιδρούν «όταν κάποιος σκόπιμα, και από κοντινή απόσταση, βήξει στο πρόσωπο ενός αντιπάλου ή ενός αξιωματούχου του αγώνα», αναφέρουν οι οδηγίες χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι νέες οδηγίες θα μπουν κάτω από την κατηγορία «χρήση επιθετικής, ενοχλητικής ή υβριστικής γλώσσας και/ή χειρονομίας», προσθέτοντας πως «αν το συμβάν δεν είναι αρκετά σοβαρό ώστε να τιμωρηθεί με αποβολή, μπορεί να γίνει παρατήρηση για «αντιαθλητική συμπεριφορά που δείχνει έλλειψη σεβασμού για το άθλημα».

Όπως είναι κατανοητό, ο βήχας αυτός καθαυτός δεν θα τιμωρείται, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση στους ποδοσφαιριστές να αποφεύγουν να φτύνουν, παρά μόνο στο έδαφος.

(sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί