Ναδάλ: «Δεν φοβάμαι τον κορωνοϊό»

Ένας από τους μεγαλύτερους άντρες στην ιστορία του αθλητισμού, ο Ράφαελ Ναδάλ δήλωσε πως δεν φοβάται τον κορονοϊό, επειδή είναι ακόμα αρκετά νέος.

Ο Ισπανός τενίστας κατέκτησε το Roland Garros για 13η φορά στην καριέρα του, αφού επικράτησε πολύ εύκολα στον τελικό επί του Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-0 σετ (6-0, 6-2, 7-5).

Ο Ράφα Ναδάλ σε μια μακρά συνέντευξη που έδωσε στην Corriere della Sera, μίλησε για τον κορονοϊό τονίζοντας πως είναι ένα κανονικό άτομο με τις αβεβαιότητες και τους φόβους του, αλλά όχι για την COVID-19.


«Φόβος να χάσω, ποτέ. Αλλά πάντα πιστεύω ότι μπορώ να χάσω. Το σκέφτομαι κάθε μέρα, εναντίον οποιουδήποτε αντιπάλου. Και αυτό με βοηθά πολύ. Φοβάμαι την ασθένεια. Φοβάμαι τους ανθρώπους που αγαπώ. Αλλά όχι τον κορονοϊό. Είμαι ακόμα αρκετά νέος.

Ωστόσο, εάν μολυνθώ, μπορώ να μολύνω άτομα που διατρέχουν κίνδυνο. Ανησυχώ για τους γονείς μου, για την οικογένειά μου. Για την κοινότητά μου. Είναι η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή μας. Για αυτό είναι καιρός να παλέψουμε για πράγματα που είναι πολύ πιο σημαντικά από έναν αγώνα τένις. Πρέπει να καλλιεργήσουμε την εμπιστοσύνη», είπε.

«Όμοιοι με τον Φέντερερ»
Ο Ναδάλ αναφέρθηκε και στον μεγάλο του αντίπαλο, Ρότζερ Φέντερερ τονίζοντας πως είναι ένας από τους μεγαλύτερους άντρες στην ιστορία του αθλητισμού: «Ήταν ο μεγάλος αντίπαλός μου, και αυτό ωφέλησε και τους δυο μας, αλλά και το τένις λίγο. Έχουμε χωρίσει ένα μέρος της ζωής μας. Σε ορισμένα πράγματα είμαστε όμοιοι: φροντίζουμε την ειρήνη του μυαλού στην οικογένεια. Είμαστε διαφορετικοί».

(sputniknews – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί