Μπορεί να ακρωτηριάστηκε, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να συνεχίσει το μπάσκετ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο 15χρονος Ίθαν Άντερσον έχασε το αριστερό του πόδι σε ατύχημα, όμως ένα μήνα μετά πήγε και πάλι να προπονηθεί και ονειρεύεται να παίξει επαγγελματικά μπάσκετ.

Στις 10 Δεκεμβρίου ο Ίθαν Άντερσον έκανε ποδήλατο στο Μπρέντμεντοους της Μελβούρνης, όταν ένας ηλικιωμένος οδηγός ανέβηκε με το αυτοκίνητο το πεζοδρόμιο και τον χτύπησε.

Το 15χρονο αγόρι βρέθηκε σφηνωμένος ανάμεσα στο αμάξι και μια κολώνα, με το δεξί του πόδι στο καπό και το αριστερό κολλημένο στο ποδήλατο.

Με την επέμβαση της Πυροσβεστικής, το άτυχο παιδί κατάφερε να απεγκλωβιστεί και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοοκομείο΄.

Έπειτα από επέμβαση έξι ωρών, οι γιατροί αποφάσισαν να ακρωτηριάσουν το αριστερό του πόδι κάτω από το γόνατο.

Η γέννηση της ελπίδας

Παρά το τραγικό αυτό συμβάν, ο Ίθαν πριν ακόμα συμπληρωθεί ένας μήνας από το ατύχημα επέστρεψε στα γήπεδα.

Όπως είπε στους γονείς του, τους ζήτησε να πουν στη νοσοκόμα του πως το καλύτερο τονωτικό για τον ίδιο θα ήταν να μπορέσει να παίξει μπάσκετ.

«Όταν ξύπνησα και μου είπε “θα μπορέσεις να ξαναπαίξεις μπάσκετ”, έπεσα πάλι για ύπνο ανακουφισμένος» είπε ο μικρός Ίθαν χαμογελώντας.

Αφού συγχώρησε και τον οδηγό που τον χτύπησε, ο Ίθαν έχει επικεντρωθεί στην αποθεραπεία του και προσαρμόζεται στη νέα του πραγματικότητα με τη βοήθεια της οικογένειας και των φίλων του.

Παράλληλα, μέσω του GoFundMe θέλησε να μαζέψει 10.000 δολάρια για ένα προσθετικό πόδι και τελικά μάζεψε 30.760.

Το μεγάλο όνειρο

«Το όνειρό μου θα ήταν να γίνω ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του NBL (σ.σ. Το πρωτάθλημα μπάσκετ της Αυστραλίας) με προσθετικό μέλος. Θα ήταν πολύ κουλ», είπε.

«Μόλις μου είπαν πως θα μπορέσω να ξαναπαίξω, ένιωσα πολύ καλύτερα. Μόλις βάλω το προσθετικό, ανυπομονώ να γίνω όσο το δυνατόν πιο νορμάλ» πρόσθεσε ο Ίθαν.με τον πατέρα του, Μπρέντον, να τονίζει συγκινημένος πως η μέρα που θα μπορέσει να ξαναπαίξει μπάσκετ θα είναι εκπληκτική.

(Sputniknews – φωτο: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί