Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε άνετα με 86-57 του Μαυροβουνίου, στην πρεμιέρα του διεθνούς τουρνουά, ξεδιπλώνοντας στο παρκέ μερικά άκρως ενθαρρυντικά στοιχεία ενόψει του Προολυμπιακού τουρνουά, που θα κρίνει και την πρόκριση της «γαλανόλευκης» στο Παρίσι.
Άμυνα, επιθετικός πλουραλισμός (σκόραραν και οι 12 παίκτες του Βασίλη Σπανούλη), μακρινό σουτ και σωστή κυκλοφορία της μπάλας, αποτέλεσαν τα «κλειδιά» της επιτυχίας της Εθνικής, η οποία είχε πρώτο σκόρερ τον Γιώργο Παπαγιάννη με 12 πόντους και 6 ριμπάουντ. Πίσω του ο Ντίνος Μήτογλου με 10 πόντους, 12 ριμπάουντ και 1 μπλοκ. Επόμενο ραντεβού για την Εθνική οι Μπαχάμες (27/6).
Τα δεκάλεπτα: 23-12, 45-26, 65-41, 86-57
Η δυναμική εκκίνηση της Εθνικής (11-0 στο 3΄), η οποία σκόραρε από μέση και μακρινή απόσταση και είχε τα απαραίτητα αμυντικά αντανακλαστικά, βοήθησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να βρει γρήγορα ρυθμό και να κυριαρχήσει στο παρκέ. Με σωστή κυκλοφορία της μπάλας και «τροφοδοτώντας» σωστά τόσο την περιφέρεια, όσο και τη γραμμή ψηλών, η «γαλανόλευκη» έμεινε σε απόσταση (21-12) και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +11 (23-12).
Με το Μαυροβούνιο μάταια να ψάχνει το τρίποντο, η Εθνική των μόλις τριών λαθών μέχρι το ημίχρονο εκτόξευσε τη διαφορά στο +19 (45-26) στο 20΄ και δεν κοίταξε πίσω… Με τον Λαρεντζάκη μάλιστα να μπαίνει στην εξίσωση από τα 6,75, η ψαλίδα άνοιξε ακόμα περισσότερο (+25, 55-30 στο 25΄), ξεπέρασε ακόμη και τους 30 πόντους (74-43 στο 33΄) και τα πάντα πήραν τον δρόμο τους…
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσολάκος, Τσιμπούρης, Τσώνος
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Βασίλης Σπανούλης): Γουόκαπ 5 (1), Λαρεντζάκης 9 (3), Μωραΐτης 6 (1), Τολιόπουλος 7 (1), Καλάθης 8 (2), Καλαϊτζάκης 7 (1), Παπαγιάννης 12 (1), Χαραλαμπόπουλος 6 (2), Παπανικολάου 6 (2), Αντετοκούνμπο 5, Μήτογλου 10, Μαντζούκας 5.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Μπόσκο Ράντοβιτς): Μπάτσοβιτς 2, Ίλιτς, Βούτσεβιτς 20 (3), Χατζιμπέγκοβιτς 2, Σλάβκοβιτς 3, Ράντοντσιτς 4, Σιμόνοβιτς 5, Ντρόμπνιακ 3 (1), Πόποβιτς 4, Μπόγκαβατς 5 (1), Πέρι 9.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκ στην Πέλλα: 73χρονος κακοποίησε μέχρι θανάτου γάτα – Οδηγείται στον εισαγγελέα
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 65χρονο για παράνομη υλοτομία στο δάσος της Αρέθουσας
- Έξαλλος ο Νετανιάχου: Αν βλάψουν μία τρίχα από το κεφάλι έστω και ενός ομήρου, θα τους κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος της ζωής τους
- ΒΙΝΤΕΟ: Ταύρος σκαρφαλώνει σε στέγη για να ξεφύγει από αγέλη αδέσποτων σκύλων!
- Καλαφάτης: Η κυβέρνηση προχωρά με γοργά βήματα τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους
- Λοβέρδος κατά Ανδρουλάκη: «Δεν στέκει ένας πολιτικός αρχηγός με 7% να ζητάει εκλογές»
- Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που κατηγορήθηκε για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ
- Αυτό οι Ουκρανοί ίσως δεν το περίμεναν! Τι συμβαίνει με τους νέους και την ρωσική γλώσσα
- Το «Πίρι Ρέις» ταράζει τα… «ήρεμα νερά»: Αιφνιδιαστική άσκηση ετοιμότητας στο Αιγαίο
- Βραζιλία: Ξανά στο νοσοκομείο ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου μετά από ξαφνικό πρόβλημα υγείας
Κύρια Θέματα

















