Μπαρτσελόνα – Η απόδειξη ότι τα πολλά δεν φέρνουν την ευτυχία ούτε την επιτυχία!

Από το 2015 όταν και κατέκτησαν το Champions League για τελευταία φορά, οι «μπλαουγκράνα» έχουν σπαταλήσει σχεδόν 1 δισ.ευρώ σε μεταγραφές.

Η συντριβή με 8-2 από την Μπάγερν Μονάχου και ο αναπόφευκτος αποκλεισμός από το Champions League έφερε μια γενικότερη ενδοσκόπηση στον οργανισμό της Μπαρτσελόνα για το τι φταεί για την κατρακύλα της ομάδας.

Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι από το 2015 και την κατάκτηση του Champions League οι «μπλαουγκράνα» έχουν ξοδέψει το αμύθητο ποσό των 989 εκατ. ευρώ για να αγοράσουν 23 παίκτες.

Το ποσό αυτό κατατάσσει την Μπαρτσελόνα στην 1η θέση στη λίστα των ομάδων που έχουν ξοδέψει τα πιο πολλά λεφτά σε μεταγραφές στην Ευρώπη.

Ας δούμε αναλυτικά που έχουν ξοδέψει οι «μπλαουγκράνα» τα λεφτά τους:

2015-16 62 εκατομμύρια

Η πρώτη μεταγραφή έπειτα από την κατάκτηση του Champions League ήταν ο Αρντά Τουράν για 40 εκατ. ευρώ και ακολούθησε ο Αλέις Βιδάλ έναντι 22 εκατομμυρίων. Αμφότεροι πάντως έπαιξαν από τον Γενάρη και μετά λόγω απαγόρευσης μεταγραφών.

Η σεζόν έληξε με την Μπάρτσα νταμπλούχο στην Ισπανία κι έναν αποκλεισμό στο Champions League από τη μετέπειτα φιναλίστ Ατλέτικο.

2016-17 140 εκατομμύρια

Έξι νέα πρόσωπα, που κόστισαν 140 εκατ. ευρώ ήρθαν το καλοκαίρι του 2016 στο «Καμπ Νου».

Ο Αντρέ Γκόμες (πλέον δανεικός στην Έβερτον) κόστισε 50 εκατ. ευρώ, ο Πάκο Αλκάθερ (30 εκατ.), ο Σάμουελ Ουμτιτί (25 εκατ.), Λούκας Ντιν (16) και οι Γέσπερ Σίλεσεν (16) και Ντένις Σουάρεθ (3). Για την ιστορία κανείς δεν αγωνίζεται τέσσερα χρόνια μετά στην ομάδα.

Εκείνη τη σεζόν στο Champions League έκαναν την αξέχαστη remontada κόντρα στην Παρί ανατρέποντας το 4-0 για να αποκλειστούν πάντως στη συνέχεια από τη Γιουβέντους.

2017-18 389 εκατομμύρια

Το καλοκαίρι του 2017 βρήκε την Μπαρτσελόνα 2η πίσω από τη Ρεάλ στο πρωτάθλημα και τον Νεϊμάρ στο Παρίσι με 222 εκατ. ευρώ.

Οι πανάκριβες μεταγραφές ήταν ο Ουσμάν Ντεμπελέ (145 εκατ. ευρώ από Ντόρτμουντ), Παουλίνιο (40 εκατ.), Νέλσον Σεμέδο (35) και ο Γέρι Μίνα με «μόλις» 9 εκατομμύρια. Τέλος, ήρθε και ο Φιλίπε Κουτίνιο, με την Μπαρτσελόνα να πληρώνει 160 εκατομμύρια μόνο και μόνο για να σκοράρει εναντίον της ο Βραζιλιάνος με την Μπάγερν…

Η Μπαρτσελόνα του Βαλβέρδε αποκλείστηκε εκείνη τη χρονιά στο Champions League από τη Ρόμα, κερδίζοντας πάντως τον τίτλο στη La Liga.

2018-19 136 εκατομμύρια

Μπορεί να μην έγιναν οι τρέλες του περασμένου καλοκαιριού αλλά και πάλι αποκτήθηκαν παίκτες που πρόσφεραν ελάχιστα έως καθόλου.

Ο Μάλκολμ, που παίζει στη Ζενίτ πλέον, κόστισε 42 εκατομμύρια, ο Αρτούρ 40, ο Κλεμάν Λανγκλέ 35, ο Αρτούρο Βιδάλ 18 και ο νεαρός Τοντιμπό 1 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα τα ίδια: Πρωτάθλημα μεν, ταπεινωτικός αποκλεισμός από τη Λίβερπουλ με 4-0 στο Champions League.

2019-20 262 εκατομμύρια

Το χέρι μπήκε βαθιά στην τσέπη πέρυσι το καλοκαίρι καθώς μόνο 120 εκατ.ευρώ στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τον Αντουάν Γκριεζμάν που βοήθησε ελάχιστα.

Η απόκτηση του Φρένκι Ντε Γιονγκ κόστισε 85 εκατομμύρια, ο γκολκίπερ Νέτο από τη Βαλένθια 35 και 5 ο Πέδρι, που έμεινε δανεικός στη Λας Πάλμας. Τέλος, οι τραυματισμοί των Σουάρες και Ντεμπελέ, έφεραν τον Μάρτιν Μπρέιθγουέιτ από τη Λεγκανές έναντι 18 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, η ομάδα έχει ήδη χαλάσει 60 εκατομμύρια ευρώ για τον Μιραλέμ Πιάνιτς από τη Γιουβέντους και 31 για τον Φρανσίσκο Τρινκάο από την Μπράγκα.

(sputniknews – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί