Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάκης Μπαλτάκος στην εφημερίδα Live Sport:
Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός θα μετακομίσει από την Λεωφόρο στον Βοτανικό: «Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα της Λεωφόρου, όχι του Βοτανικού. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Ολυμπιακός θα παίζει μια ζωή στη φυσική έδρα του, γιατί η ΑΕΚ θα παίζει στη φυσική έδρα της, ενώ ο Παναθηναϊκός πρέπει να μετακομίσει στην εξορία του Αδάμ, για να “εκπολιτίσει” μάντρες, χωράφια, μποστάνια και χείμαρρους».
Για τον Δήμο Αθηναίων που ισχυρίζεται ότι το γήπεδο της Λεωφόρου δεν ανήκει στον Παναθηναϊκό: «Ο Δήμος καλό είναι να διαβάσει προσεκτικά τα άρθρα 810 επ. ΑΕΚ σχετικά με τη σύμβαση χρησιδανείου. Αφορά και ακίνητα, όχι μόνο κινητά. Είναι σύμβαση άτυπη. Δεν απαιτείται έγγραφο. Ολοκληρώνεται με την παράδοση του πράγματος και στην προκειμένη περίπτωση η παράδοση έχει γίνει πριν από 100 χρόνια. Χρόνος λήξεις δεν προβλέφθηκε και λόγος λήξης δεν υπάρχει».
Για το αν ο Δήμος δεν έχει κανένα δικαίωμα στο γήπεδο: «Ασφαλώς και δεν έχει. Κυριότητα έχει ο Παναθηναϊκός. Αλλά ακόμη και αν ο Δήμος είχε κυριότητα, που δεν έχει, η κυριότητα χωρίς τη χρήση ισούται με το μηδέν. Το χρησιδάνειο λήγει μόνο εάν ο χρησάμενος, δηλαδή ο Παναθηναϊκός, σταματήσει να κάνει χρήση του γηπέδου, κάτι που, όπως ξέρουμε, δεν έχει γίνει ποτέ. Ο Παναθηναϊκός έχει σήμερα πλήρες δικαίωμα στο γήπεδο και θα το χάσει μόλις μετακομίσει».
Για το αν είναι βέβαιος: «Απολύτως. Μια απλή αναγνωριστική αγωγή θα αρκούσε για να τεκμηριώσει και δικαστικά το χρησιδάνειο. Τι να πει ο Δήμος; “Non venire contra factum proprium”, λέμε στα νομικά. Δεν μπορείς να πηγαίνεις αντίθετα με την πρότερη συμπεριφορά σου και μάλιστα 100 χρόνια μετά».
Για το αν είναι λογικό ο Παναθηναϊκός να μείνει στη Λεωφόρο: «Όχι, λογικό δεν είναι. Η αγάπη, όμως, είναι συναίσθημα, δεν είναι λογική. Όταν αγαπάς μια ομάδα, δένεσαι μαζί της με ένα σύνολο αισθημάτων, αντιλήψεων και βιωμάτων. Δεν υπάρχει λογική. Η λογική είναι για τα κομπιουτεράκια και τα ρομποτάκια. Όχι για τους οπαδούς».
Για τη δική του πρόταση: «Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι αυτούς που επιμένουν να γίνει το γήπεδο στον Βοτανικό. Δεν εννοώ, βέβαια, τους τραπεζίτες. Εννοώ τους Παναθηναϊκούς που έχουν αυτή την άποψη, γιατί και αυτοί γνήσιοι Παναθηναϊκοί είναι, όπως άλλωστε και όσοι πιστεύουν ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να μείνει για πάντα στη Λεωφόρο»
Για το αν θα ήταν εφικτό κάτι τέτοιο: «Εφικτότατο. Με γήπεδο 28.000 θέσεων. Υπάρχουν πλήρη στοιχεία από το 2006».
SPORTFM
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Υπόθεση Έπσταϊν: Σήμερα η κατάθεση του Μπιλ Κλίντον μετά τα «δεν γνώριζα τίποτα» της Χίλαρι
- Έκπληκτοι οι περαστικοί: Μεσογειακή φώκια βγήκε στο δρόμο…στη Φθιώτιδα! ΦΩΤΟ
- Φρ. Μπελέρης για Αμμόχωστο: Δραματική η κατάσταση – Μια ευρωπαϊκή πόλη παραμένει κλειστή από το 1974
- Και η Κίνα ανησυχεί για την κλιμάκωση μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν
- Οι πρακτικές χρήσεις της μπατονέτας που ίσως δεν γνωρίζετε
- Πολωνία: Ακόμη μία χώρα που σχεδιάζει την απαγόρευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε χρήστες κάτω των 15 ετών
- Ταυτοποιήθηκε 43χρονος που καλούσε σε επίθεση κατά της Α. Λατινοπούλου μέσω social media
- Το σπάνιο ΒΙΝΤΕΟ του Σιλβέστερ Σταλόνε από τα γυρίσματα του θρυλικού “Rocky”
- Θεσσαλονίκη: 22χρονος απείλησε οδηγό ταξί με μαχαίρι για να τον ληστέψει – Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του
- Τότε θα γίνει η επόμενη συνάντηση ΗΠΑ- Ουκρανίας – Ρωσίας, σύμφωνα με τον Ζελένσκι
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ
ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΜΕΤΡΟ
ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΑΔΕ
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
ΑΘΗΝΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ









