• Αρχική
  • Άρθρα
  • SPORT
  • Μουντιάλ: Οι Βέλγοι έχασαν στοίχημα και παίζουν τον ύμνο της Γαλλίας στο μετρό των Βρυξελλών (βίντεο)

Μουντιάλ: Οι Βέλγοι έχασαν στοίχημα και παίζουν τον ύμνο της Γαλλίας στο μετρό των Βρυξελλών (βίντεο)

Σήμερα το πρωί, οι επιβάτες του μετρό των Βρυξελλών,μετά την οδυνηρή ήττα του Βελγίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο από τη Γαλλία, άκουγαν τον ποδοσφαιρικό ύμνο της Εθνικής Γαλλίας να μεταδίδεται από τα μεγάφωνα.

Ο λόγος: όχι μόνον η εθνική ομάδα του Βελγίου έχασε 1-0 στον χθεσινό ημιτελικό, αλλά και η υπηρεσία δημόσιων συγκοινωνιών των Βρυξελλών έχασε ένα …στοίχημα με την παρισινή «ομόλογό» της.

Πριν από το ματς, οι δύο υπηρεσίες είχαν προκαλέσει η μία την άλλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν κέρδιζε το Βέλγιο, το Παρίσι θα άλλαζε τις πινακίδες στον σταθμό Σεν-Λαζάρ σε «Σεν- Αζάρ», προς τιμήν του βέλγου μέσου Εντέν Αζάρ.

Όμως μετά την ήττα της «Χρυσής Γενιάς» στην Αγία Πετρούπολη, οι Βρυξέλλες αναγκάσθηκαν να «προσφέρουν» στους επιβάτες, στις 8 π.μ. και στις 10 π.μ., τον ύμνο «Tous Ensemble» –Όλοι μαζί– του γάλλου ρόκερ Τζόνι Χαλιντέι. Πρόκειται για το τραγούδι που «συνόδευε» την εθνική ομάδα της Γαλλίας, στο Μουντιάλ του 2002.

Τουλάχιστον ο πατέρας του Χαλιντέι ήταν Βέλγος. Το Βέλγιο είχε τιμήσει την κληρονομιά του τραγουδιστή, όταν πέθανε πέρυσι, παίζοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες του σε τρένα και από τα μεγάφωνα της Γκραν Πλας στο κέντρο των Βρυξελλών.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu