Mεγάλο κλαμπ ποδοσφαίρου «τελείωσε» προπονητή για ρατσιστική συμπεριφορά

Χωρίς να έχει γίνει γνωστή η ταυτότητά του.

Με… συνοπτικές διαδικασίες, η Μπάγερν Μονάχου απομάκρυνε από τις Ακαδημίες της προπονητή των τμημάτων υποδομών της, ο οποίος είχε προχωρήσει σε ρατσιστικά σχόλια.

Ο Καρλ Χάινς Ρουμενίγκε είχε προαναγγείλει πως θα υπάρξουν οι ανάλογες κυρώσεις, με τον συγκεκριμένο προπονητή (σ.σ. το όνομα του δεν αποκαλύφθηκε) να απολύεται από το σύλλογο, με αφορμή τις καταγγελίες που είχαν φθάσει στους ιθύνοντες της ομάδας.

«Αυτές οι λέξεις δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες που εκπροσωπεί και υπερασπίζεται ο σύλλογος» είχε αναφέρει τις προηγούμενες ημέρες ο Ρουμενίγκε, εκνευρισμένος με το συμβάν.

Να αναφέρουμε ότι την Τρίτη (11.08.2020) το περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι WDR αποκάλυψε το περιεχόμενο μίας συζήτησης προπονητή των Ακαδημιών της Μπάγερν Μονάχου μέσω WhatsApp, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν ρατσιστικές εκφράσεις από τον συγκεκριμένο προπονητή.

Ο τεχνικός αυτός απολύθηκε για όσα είπε σχετικά με χρώμα δέρματος, εθνικότητα, θρησκεία. Επιπλέον έκανε σχόλια εναντίον της ομοφυλοφιλίας.

Η δε αστυνομία του Μονάχου, ξεκίνησε έρευνα, αφού έστειλε πρώτα στην Μπάγερν Μονάχου, τέσσερα ανώνυμα γράμματα από γονείς νεαρών παικτών από το 2018, τα οποία καταγγέλλουν περιστατικά ρατσισμού από τον συγκεκριμένο προπονητή.

(newsit – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί