Μέχρι και οι Ιάπωνες γιατροί ζητάνε την ακύρωση των Ολυμπιακών του Τόκιο

Η«κατάρα» που συνοδεύει τους Ολυμπιακούς Αγώνες κάθε φορά που είναι να διεξαχθούν στο Τόκιο φαίνεται πως δεν πρόκειται να… εξαφανιστεί έτσι εύκολα. Αυτό αποδεικνύει το γεγονός ότι για ακόμη μια φορά η διοργάνωση τίθεται σε κίνδυνο.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιαπωνία λίγο πριν τη διεξαγωγή των αγώνων είναι μεγάλα και αρκετοί έχουν ενώσει τις φωνές τους, προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν το προσεχές καλοκαίρι. Μάλιστα το 80% των κατοίκων δεν θέλουν να γίνει η κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Για πρώτη φορά πήραν θέση και οι γιατροί, που ζήτησαν ευθέως την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ένωση Ιατρών του Τόκιο, που έχει εγγεγραμμένους 6.000 ιατρούς, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι τα νοσοκομεία στην πόλη υποδοχής των Αγώνων «έχουν τα κρεβάτια γεμάτα και δεν έχουν σχεδόν καμία περισσευούμενη θέση» εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Ζητάμε από τις αρχές να πείσουν τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι δύσκολη και να λάβει την απόφασή να ακυρώσει τους Αγώνες», δήλωσε η Ένωση σε ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Γιοσιχάιντ Σούγκα.

Σε αυτήν επισημαίνουν ακόμη: «Οι γιατροί σύντομα θα αντιμετωπίσουν περιστατικά ασθενών με θερμική εξάντληση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες συμβάλουν στην αύξηση των θανάτων η Ιαπωνία θα φέρει τη μέγιστη ευθύνη».

Διαδηλώσεις ενάντια στην πραγματοποίηση των Αγώνων
Επίσης, χθες (17/05), δεκάδες διαδηλωτές «κατέλαβαν» έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του Τόκιο, ζητώντας την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, τους οποίους η Ιαπωνία είναι αποφασισμένη να φιλοξενήσει.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου αισθάνονται άβολα για την προοπτική διεξαγωγής του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, το οποίο ετοιμάζεται να ανοίξει αυλαία σε 10 εβδομάδες.

Η συγκέντρωση είχε αρχικά προγραμματιστεί ως διαμαρτυρία για την επίσκεψη του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, η οποία είχε οριστεί για τις 17-18 Μαΐου, αλλά τελικά αναβλήθηκε.

«Οι ιατροί στην Ιαπωνία έχουν εξαντληθεί και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα μπορέσουν να γίνουν με ασφάλεια», δήλωσε ο 65χρονος διαδηλωτής, Κέικο Νακαμόρι, έξω από τον σταθμό Σιμπάσι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι, ο αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο μειώθηκε σε 3.680 τη Δευτέρα 17 Μαΐου, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Απριλίου, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK. Όμως, ο αριθμός των βαριών λοιμώξεων έφτασε σε ρεκόρ 1,235, δήλωσε το υπουργείο Υγείας σήμερα.

(newsbeast)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί