Μαραντόνα: Δημοπρατείται η φανέλα από το «Χέρι του Θεού»-Εκτιμήσεις για ποσό-ρεκόρ

Ίσως το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό κειμήλιο όλων των εποχών ήρθε η στιγμή να δημοπρατηθεί. Ο Στιβ Χοτζ, παίκτης της Αγγλίας που είχε πάρει τη φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα μετά τον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, αποφάσισε (με τα πολλά) να βάλει σε δημοπρασία το μοναδικό απόκτημά του. Ο Άγγλος πρώην διεθνής, που είχε δεχτεί σκληρή […]

Ίσως το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό κειμήλιο όλων των εποχών ήρθε η στιγμή να δημοπρατηθεί. Ο Στιβ Χοτζ, παίκτης της Αγγλίας που είχε πάρει τη φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα μετά τον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, αποφάσισε (με τα πολλά) να βάλει σε δημοπρασία το μοναδικό απόκτημά του.


Ο Άγγλος πρώην διεθνής, που είχε δεχτεί σκληρή κριτική επειδή μετά τον αποκλεισμό είχε το μυαλό του στο να πάρει την εμφάνιση του Αργεντινού θρύλου που στο ίδιο ματς είχε σκοράρει με το χέρι αλλά είχε πετύχει και το γκολ του αιώνα προσπερνώντας τη μισή αντίπαλη ομάδα, είχε αρνηθεί κατ’ επανάληψη τα προηγούμενα χρόνια να δημοπρατήσει τη φανέλα.


«Είχα σκεφτεί τότε πως δεν θα ξαναβρισκόμουν σε Μουντιάλ και προσπάθησα να πάρω ένα ενθύμιο. Έδωσα το χέρι στον Μαραντόνα και μετά τον πέτυχα στα αποδυτήρια. Τον ρώτησα αν θα δεχόταν να ανταλλάξουμε φανέλες και δέχτηκε. Τόσο απλά», είχε πει για τη στιγμή που εξασφάλισε το μοναδικό κειμήλιο.


Μετά το θάνατο του Μαραντόνα πολλοί τον πίεζαν να αποχωριστεί τη φανέλα αυτή, αλλά εκείνος αρνείτο. «Την είχα για 34 χρόνια και ούτε στιγμή δεν προσπάθησα να την πουλήσω. Μου άρεσε που ήταν δική μου, είχε μεγάλη συναισθηματική αξία. Δεν είναι προς πώληση», έλεγε στα τέλη του 2020, αλλά λίγους μήνες μετά φαίνεται πως άλλαξε γνώμη.
Η διάσημη φανέλα θα τεθεί σε δημοπρασία την Τετάρτη 4 Μαΐου και εκτιμάται πως θα πωληθεί για ποσό που θα ξεπερνά τα 5, ίσως και τα 7 εκατομμύρια ευρώ. «Ήμουν περήφανος ιδιοκτήτης της φανέλας για 35 χρόνια. Είναι ένα αντικείμενο πολιτιστικής αξίας για το ποδόσφαιρο και είμαι βέβαιος πως όποιος την αποκτήσει θα είναι περήφανος που θα έχει την πιο θρυλική φανέλα», τόνισε.



sportfm

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί