Μάικλ Τζόρνταν: “Δεν αποσύρθηκα το 1993 λόγω του τζόγου”

Τα νέα επεισόδια του “The Last Dance” ασχολήθηκαν μεταξύ άλλων με την πρώτη αποχώρηση του Μάικλ Τζόρνταν, στον οποίο τέθηκε το ερώτημα αν είπε το (πρώτο) “αντίο” εξαιτίας τιμωρίας από το ΝΒΑ για τον τζόγο.

Το πάθος του Τζόρνταν για το μπάσκετ και τη νίκη είναι γνωστά, όπως επίσης γνωστό είναι το πάθος που είχε με τον τζόγο. Από παρτίδες γκολφ και βραδιές στο καζίνο, ως το… κέρμα που έριχνε στα αποδυτήρια με τον αγαπημένο του σεκιουριτά και τις παρτίδες με χαρτιά με τους συμπαίκτες του, ο MJ δεν σταματούσε να τζογάρει.

Μάλιστα, το 1993 στη δραματική σειρά με τους Νικς, το ταξίδι του στην Ατλάντικ Σίτι για να… ξεσκάσει, είχε βρεθεί στο επίκεντρο και μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του, που ακολούθησε τη δολοφονία του πατέρα του, όλα συνδέθηκαν με τον τζόγο.

Μάλιστα, ειπώθηκε τότε και αιωρείται ακόμα πως το ΝΒΑ τιμώρησε άτυπα το πλέον πολύτιμο πετράδι του στέμματός του με αυτόν τον αποκλεισμό λόγω του προβλήματος που είχε με τον τζόγο, αλλά τόσο ο Ντέιβιντ Στερν, αλλά και ο ίδιος ο MJ το αρνήθηκαν.

Ο αείμνηστος πλέον κομισάριος του ΝΒΑ, που “έφυγε” πριν από λίγους μήνες, είχε μιλήσει στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ και οι ατάκες του ήταν χαρακτηριστικές: “Είναι γελοίο. Θα μπορούσα να χτυπήσω το τραπέζι γι’ αυτό. Είναι ένα αισχρό ψέμα και τέλος πάντων δεν είναι αλήθεια. Ποτέ δεν ήταν και ποτέ δε θα είναι, ανεξάρτητα πόσες φορές θα γίνει η ερώτηση”.

Ο Τζόρνταν υποστήριξε επίσης πως “δεν αποσύρθηκα γιατί κάποιος με έδιωξε ή γιατί με απέβαλαν για ενάμιση χρόνο. Αυτό δεν είναι αλήθεια… Χρειαζόμουν ένα διάλειμμα, ο πατέρας μου μόλις είχε πεθάνει. Και αποσύρθηκα έχοντας στο μυαλό μου ότι δεν θα επιστρέψω”.


eurohoops/photo: video screenshot