Λουτσέσκου: «Δεν μπορώ να φανταστώ πως στον κόσμο υπάρχουν τόσο παρανοϊκά μυαλά που καταστρέφουν ζωές»

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το σπουδαίο παιχνίδι της φάσης των "16" του Europa Conference League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Γάνδη ο οποίος θα ξεκινήσει την Πέμπτη (19:45, Cosmote Sport 3) στην Τούμπα.

Στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης μίλησε ο Ραζβάν Λουτσέσκου τόσο για τον αγώνα όσο και για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ

Για το εάν οι παίκτες του πέφτουν στη φωτιά για εκείνον: «Θα ήθελά οι παίκτες να πέφτουν στη φωτιά για την ομάδα. Και για αυτό προσπαθούμε να πείσουμε τους πάντες πως η ομάδα είναι σημαντικότερη από κάθε πρόσωπο. Η μεγάλη μου ικανοποίηση είναι οι παίκτες που ξεκινούν, όσοι μπαίνουν αλλαγή ακόμα και όσοι είναι στην κερκίδα να χαίρονται και να πανηγυρίζουν κάθε νίκη γιατί και σε ένα κακό αποτέλεσμα όλοι συμμετέχουν. Οπότε στο δικό μου τρόπο σκέψης που καταλαβαίνω το ποδόσφαιρο ο παίκτης που είναι διατεθειμένος να πέσει στη φωτιά για τον προπονητή του, είναι διατεθειμένος να πέσει στη φωτιά και για την ομάδα. Ο προπονητής εκπροσωπεί την ομάδα, οπότε αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνει μια ομάδα για να γίνει νικήτρια»

Για το στυλ παιχνιδιού του ΠΑΟΚ απέναντι στη Γάνδη: «Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και προσπαθούμε να την περάσουμε στους παίκτες μας. Και όταν λέμε να κυριαρχούμε και να έχουμε αυτή τη νοοτροπία εννούμε να μπορούμε να μπαίνουμε στο γήπεδο με θέληση και αποφασιστηκότητα. Κάποιες φορές μπορεί να κυριαρχήσεις επί του αντιπάλου σου αλλά κάποιες φορές μπορεί ο αντίπαλος να είναι καλύτερος και να κυριαρχήσει. Το πιο σημαντικό είναι να μην χάσεις την αποφασιστικότητα σου.

Σε κάθε περίπτωση ο τρόπος που κυριαρχείς σε ένα ματς είναι έχοντας τη μπάλα στα πόδια ή έχοντας καλή αμυντική λειτουργία. Και ο ένας και ο άλλος τρόπος είναι για να κυριαρχήσεις. Είμαστε σε ένα καλό επίπεδο και κάθε μέρα βελτιωνόμαστε. Για το αυριανό παιχνίδι αλλά και όσα θα ακολουθήσουν πρέπει να μπεις δυνατά, να παλέψουμε για κάθε μπάλα, να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να αντιμετωπίσουμε τον αντίπαλο.

Η Γάνδη είναι μια καλή ομάδα προέρχεται από το Βέλγιο που είναι αρκετά ψηλά στο FIFA Ranking αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχει αδύνατα σημεία τα οποία θα προσπαθήσουμε να τα εκμεταλλευτούμε. Κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική σε αυτού του είδους τα παιχνίδια. Δεν θέλω να πω αν κάποιος είναι φαβορί. Ξεκινάει από το 50-50 επειδή στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει. Έχει σημασία η στιγμή που αντιμετωπίζεις έναν αντίπαλο. Πολλά-πολλά παίζουν ρόλο. Όπως είπα πριν το μέγιστο ρόλο παίζει η αποφασιστικότητα με την οποία θα μπεις στο παιχνίδι και εμείς έχουμε μεγάλη αποφασιστικότητα. Όλα εξελίσσονται καλά γύρω από την ομάδα για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Ακόμα και το γεγονός πως είμαστε η μόνη ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα μας δίνει έξτρα κίνητρο”.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία και εάν βοήθησε πρόσφυγα: «Όχι δεν θα ήθελα να σχολιάσω κάτι για αυτό. Αλλά είμαι 150% με την ψυχή μου στον Ουκρανικό λαό. Είναι δύσκολο να το αποδεχτείς, να το καταλάβεις πως στην εποχή που ζούμε υπάρχει αυτός ο πόλεμος. Δεν μπορώ να φανταστώ πως στον κόσμο υπάρχουν τόσο με παρανοϊκά μυαλά που καταστρέφουν ζώες».

Για το εάν είναι τιμή που ο ΠΑΟΚ εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ευρώπη και τις ευχές Μαρτίνς: «Παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτός είναι ο τρόπος, ξεκινώντας με το αυριανό, να δούμε πως θα εξελιχθεί και μετά να οργανώσουμε το ματς της Κυριακής. Δεν είναι εύκολο. Έχουμε βελτιωθεί πολύ, ειδικότερα μετά τον Δεκέμβριο που ήταν ένα δύσκολο διάστημα για εμάς. Τελειώσουμε το δεύτερο γύρο πρώτοι, με έναν βαθμό περισσότερο από τον Ολυμπιακό, συνεχίζουμε στην Ευρώπη και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε. Πήραμε το μάξιμουμ. Είναι κάτι που μας βοηθάει. Είναι καλό και για την επόμενη σεζόν καθώς θα έχουμε τους ίδιους στόχους. Υπάρχει ένα θετικό πρόσημο όσον αφορά την κατάσταση αυτή. Δεν είπα ότι είμαστε πρεσβευτές του ελληνικού ποδοσφαίρου λέω πως είναι θετικό και μας δίνει ένα ακόμη κίνητρο. Είμαι περήφανος για αυτό. Πρώτα απ’ όλα ο κ. Μαρτίνς ξέρει καλύτερα από τον καθένα πόσο σημαντικό είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο να υπάρχει άλλη μια ομάδα που να δίνει πόντους στην Ελλάδα. Στο τέλος πρέπει να αποδεχτούμε πως ο Ολυμπιακός είναι η νούμερο ένα ομάδα που έχει φέρει πόντους.

Εμείς είμαστε μια ομάδα που προέρχεται από λίγο πίσω και δίνει βαθμούς. Αλλά για το όνομα του ΠΑΟΚ πρέπει να βελτιωθούμε. Και για αυτό είπα ότι είναι σημαντική αυτή η εμπειρία. Μας δίνει τη δυνατότητα του χρόνου να έχουμε καλύτερη διαχείριση στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια και να ξεκινήσουμε καλύτερα.

Τέλος το θεωρώ κάτι νορμάλ και φυσιολογικό πως ο κανονικός κόσμος να είναι δίπλα στον ΠΑΟΚ. Υπάρχουν και οι φανατικοί που είναι φυσιολογικό σε εισαγωγικά να έχουν αυτά τα αισθήματα για μια ομάδα».

Για τις διαφορές της Μίντιλαντ με την Γάνδη: «Δεν είναι δίκαιο για τον προπονητή να κάνεις συγκρίσεις. Κάθε ομάδα έχει δυνατά και αδύνατα σημεία τα οποία πρέπει να εκμεταλλευτείς σε αυτή τη σειρά των αγώνων. Κάθε παίκτης θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως γενικότερα είναι μια καλή στιγμή για εμάς, μια δυνατή στιγμή για εμάς».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί