Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: «Είναι χαρά να παίζεις εναντίον τους στον τελικό» παραδέχθηκε ο Κάρλο Αντσελότι

Ο Κάρλο Αντσελότι παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της UEFA, στο πλαίσιο του τελικού του Champions league.

Ο Ιταλός τεχνικός, “αποθέωσε” τη Λίβερπουλ, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι ”είναι χαρά να παίζεις εναντίον τους στον τελικό”.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα, για τον μεγάλο τελικό του Champions League,. Ρεάλ Μαδρίτης και Λίβερπουλ κοντράρονται με φόντο βαρύτιμο τρόπαιο. Ο τεχνικός της Βασίλισσας προχώρησε σε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της UEFA.

«Στην καριέρα μου στο Champions League έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι πολλές φορές με τη Λίβερπουλ. Η πρώτη φορά ήταν το 1984, ο τελικός στη Ρώμη. Δεν έπαιξα γιατί τραυματίστηκα. Στη συνέχεια, το 2005 και το 2007 και φυσικά η αντιπαλότητα τονίστηκε κατά την περίοδο που δούλευα στην Έβερτον. Τώρα, θα βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι. Έχουν μια εξαιρετική ομάδα, είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις. Παίζουν σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά είναι χαρά να παίζεις εναντίον τους στον τελικό ενώ πρόσθεσε:

«Το 2005, αυτή ήταν η καλύτερη ομάδα που έχω προπονήσει ποτέ σε τελικό. Δυστυχώς, στο ποδόσφαιρο υπάρχει αυτό το απρόβλεπτο που δεν μπορείς να ελέγξεις. Είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε πώς σκοράραμε δύο φορές σε ένα λεπτό στο 90ο λεπτό εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά. Αυτά συμβαίνουν και πρέπει να το αποδεχθείς. Επίσης, δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι πολύ. Το ποδόσφαιρο πάντα προσφέρει μια ευκαιρία λύτρωσης, και αυτό συνέβη δύο χρόνια αργότερα’

Η Ρεάλ Μαδρίτης αναζητά επίσης εκδίκηση επειδή έχασε έναν τελικό από τη Λίβερπουλ το 1981 στο Παρίσι. Δεν νομίζω ότι σημαίνει πολλά αυτό. Δύο μεγάλες ομάδες θα αντιμετωπίσουν η μία την άλλη και αυτή που έχει περισσότερο θάρρος και προσωπικότητα θα κερδίσει στο τέλος. Όπως είπα, η Λίβερπουλ έχει πολλή ποιότητα μαζί, με υψηλή ένταση και καλή οργάνωση. Είναι από τις καλύτερες ομάδες. Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ένας σπουδαίος προπονητής. Έχω καλή σχέση μαζί του. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής που έφερε μερικά νέα πράγματα στο ποδόσφαιρο με την ένταση και την επιθετική πίεση των ομάδων του. Κάνει μεγάλη δουλειά.

Διακρίνω τη διαφορά ανάμεσα στον παίκτη και τον άνθρωπο. Νομίζω ότι το να δείχνεις τον αληθινό σου εαυτό είναι πολύ σημαντικό όταν πρόκειται να έχεις μια σχέση με κάποιον που βασίζεται στο σεβασμό, τι κάνει και ποιος είναι. Παίκτης είναι κάποιος που έχει την τύχη να παίξει ποδόσφαιρο και εγώ έχω την τύχη να είμαι προπονητής. Διακρίνεις τι κάνει κάποιος και ποιος είναι», πρόσθεσε, ενώ κατέληξε,.

«Φτάνω στον πέμπτο τελικό του UEFA Champions League. Το έχω σκεφτεί. Ναι, έχουν περάσει πολλά χρόνια από την πρώτη φορά. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και μπόρεσα να προσαρμοστώ σε αυτές τις αλλαγές. Από τον πρώτο τελικό του 2003 μέχρι σήμερα, έχουν γίνει πολλές αλλαγές. Υπήρξαν θετικές αλλαγές.

Το ποδόσφαιρο είναι πάντα μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση και προσαρμόζομαι στις αλλαγές γιατί έχω πάθος για αυτό το άθλημα. Είναι διαφορετικό να το κερδίσεις ως προπονητής παρά ως παίκτης; Ναι είναι. Τα συναισθήματα είναι διαφορετικά. Είναι πιο δυνατά όταν κερδίζεις ως προπονητής. Ως παίκτης, είσαι μέλος μιας ομάδας που κερδίζει το τρόπαιο, αλλά ως προπονητής έχεις περισσότερες ευθύνες».

(newsit – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί