Λανς Άρμστρονγκ: «Τα αναβολικά πιθανόν ευθύνονται για τον καρκίνο»

Στην αποκάλυψη ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά απαγορευμένες ουσίες σε ηλικία 21 ετών προχώρησε ο Λανς Άρμστρονγκ στο ντοκιμαντέρ που ετοίμασε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο «ESPN» και θα προβληθεί στις 23 και 24 Μαΐου.

«Τα αναβολικά δεν αποκλείεται να ευθύνονται για τον καρκίνο στους όρχεις»

«Τα αναβολικά που πήρα δεν αποκλείεται να ευθύνονται για τον καρκίνο στους όρχεις», όπως παραδέχεται στο τρέιλερ που ήδη κυκλοφορεί.

Το τρέιλερ ξεκινά με την ερώτηση:

«Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που έχεις κάνει;». Ο Λανς σκέφτεται την ερώτηση για ένα δευτερόλεπτο και απαντά: «Ο καθένας μας στον κόσμο έχει ανάγκη να του κάνουν αυτή την ερώτηση».

Σε νέο ντοκιμαντέρ, ο Τεξανός «έκπτωτος θρύλος» της ποδηλασίας αποκαλύπτει πως έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών από την πρώτη επαγγελματική χρονιά του, το 1992. Το ντοκιμαντέρ φέρει την υπογραφή της Μαρίνα Ζένοβιτς.

Ο Άρμστρονγκ αναδείχθηκε επτά διαδοχικές φορές (1999-2005) νικητής στον μεγαλύτερο αγώνα ποδηλασίας στον κόσμο, τον «Tour de France» . Μόνον άλλοι τέσσερις ποδηλάτες έχουν στεφθεί, στην ιστορία του Γύρου της Γαλλίας, νικητές πέντε φορές.

Όταν παραδέχθηκε ότι έπαιρνε αναβολικά, το 2012, του επιβλήθηκε ισόβιος αποκλεισμός από το άθλημα και του αφαιρέθηκαν και οι επτά τίτλοι.

Το ντοκιμαντέρ, υπό τον τίτλο «Lance» θα προβληθεί σε δύο μέρη (23 και 24 του μηνός).

Πήρε για πρώτη φορά ουσίες στα 21 του χρόνια

Σχετικά με τα σκάνδαλα ντόπινγκ που «γκρέμισαν» την καριέρα του ο Λανς Άρμστρονγκ είπε μεταξύ άλλων:

«Δεν μπορώ να ξέρω σίγουρα αν υπήρχε σχέση μεταξύ ντόπινγκ και καρκίνου αλλά σίγουρα δεν μπορώ να το αποκλείσω. Το μόνο πράγμα που θα πω είναι ότι η μόνη φορά στη ζωή μου που χρησιμοποίησα την αυξητική ορμόνη ήταν το 1996».

«Ήδη στην πρώτη μου σεζόν ως επαγγελματίας έπαιρνα κορτιζόνη», λέει χαρακτηριστικά.

«Την πρώτη που χρησιμοποίησα ουσίες; Νομίζω ότι ήμουν περίπου 21 ετών. Ήξερα τι συνέβαινε . Πάντα ρωτούσα, πάντα ρωτούσα πάντα ήξερα και πάντα έπαιρνα τις δικές μου αποφάσεις».

(Protothema – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί