La Liga: «Εγωιστική πρόταση η “European Super League” για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι»

Μια από τις ισχυρότερες λίγκες της Ευρώπης, η ισπανική La Liga, καταδίκασε τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League, στην οποία αποφάσισαν να συμμετέχουν Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο.

Κάνει λόγο για απληστία που θα πλουτίσει τα ήδη πλούσια κλαμπ και θα θέσει σε κίνδυνο τα εθνικά πρωταθλήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η La Liga καταδικάζει την πρόταση για απόσχιση και δημιουργία μιας ελιτίστικης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, που πλήττει τις αρχές του ανοιχτού ανταγωνισμού και της αξίας του αθλητικού αποτελέσματος, που αποτελούν την καρδιά των εγχώριων και ευρωπαϊκών διοργανώσεων υπό τη μορφή πυραμίδας.

Σήμερα οι φίλαθλοι σε όλη την Ευρώπη μπορούν να ονειρεύονται ότι η ομάδα τους, όποιο μέγεθος κι αν έχει, μπορεί να διακριθεί, να ανέβει στην κορυφή και να αγωνιστεί στην κορωνίδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η La Liga υπερασπίζεται την ευρωπαϊκή παράδοση ενός ποδοσφαίρου για όλους. Το σχέδιο από δώδεκα ομάδες καταστρέφει αυτό το όνειρο κλείνοντάς τους την πόρτα για την κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και επιτρέποντας εκεί την παρουσία μόνο λίγων.

Η νέα διοργάνωση δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια εγωιστική πρόταση που σχεδιάστηκε για να πλουτίσουν ακόμη περισσότερο οι πολύ πλούσιοι. Θα υποσκάψει την απήχηση που έχει όλο το παιχνίδι και θα πλήξει στο άμεσο και απώτερο μέλλον της La Liga, των ομάδων της και ολόκληρου του ποδοσφαιρικού οικοσυστήματος.

Εμείς θα αξιοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα και θα συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια και το μέλλον του ισπανικού ποδοσφαίρου, με γνώμονα το συμφέρον του αθλήματος».

(protothema – φωτο: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί