δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρουσιάζοντας στην ολομέλεια την τροπολογία με την οποία, “αντί της αποβολής της οικείας ομάδας από το πρωτάθλημα, επιβάλλεται η ποινή της αφαίρεσης πέντε έως δέκα βαθμούς από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα, στο οποίο συμμετέχει, αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης”.
Όπως είπε η κα Μενδώνη με την τροπολογία (που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το επίδομα γέννησης) επιχειρείται ένας εύλογος εξορθολογισμός των κυρώσεων, σε περιπτώσεις παραβάσεων του αθλητικού νόμου, ιδίως των διατάξεων περί πολυϊδιοκτησίας, σύμφωνα με τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Η ρύθμιση, παρατήρησε, “σέβεται την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες θα εφαρμόσουν με τα όργανά τους τη νέα ρύθμιση. Αυτό που αλλάζει είναι η δυνατότητα επιμέτρησης της ποινής εντός του πλαισίου που καθορίζει ο νομοθέτης”.
Σύμφωνα με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, “όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία, η οποία είναι τραυματισμένη από το πρόσφατο παρελθόν, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση, είναι στάση ευθύνης. Η ενότητα είναι αναγκαίος όρος προόδου όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και ευρύτερα. Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει τη συνοχή της κοινωνίας, να μην επιτρέψει ένα νέο κοινωνικό διχασμό, με αφορμή το συγκεκριμένο ο θέμα του ποδοσφαίρου. Αυτό είναι το πρώτιστο μέλημά μας” είπε η κα Μενδώνη.
Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι “στην παρούσα φάση, η χώρα έχει να αντιμετωπίσει διάφορα κρίσιμα θέματα, που δεν αφήνουν περιθώρια για κανενός είδους ένταση ούτε για νέο διχασμό ανάμεσα στους πολίτες της”.
photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ασταμάτητος! Το «φαινόμενο» Ρονάλντο άφησε πίσω του άπαντες και στα προκριματικά του μουντιάλ
- Καιρός: Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες σήμερα – Δείτε σε ποιες περιοχές
- Σαν σήμερα 15 Οκτωβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Τα ίδια από τον Τραμπ τι είπε πάλι για τον Πούτιν
- Ζαπορίζια: Στο κόκκινο η αγωνία για την τύχη του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ευρώπης
- Το Ισραήλ θα ανοίξει τη διέλευση στη Ράφα προς τη Λωρίδα της Γάζας
- Άλλοι δυο θανατοποινίτες εκτελούνται σε Φλόριντα και Μιζούρι
- Φοινικούντα: Νέες εξελίξεις στο διπλό φονικό – Στη ΓΑΔΑ ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας
- Ο Τραμπ βάζει στο στόχαστρο «την ιδεολογία του διαβόλου» – Φόβοι για κλιμάκωση εντός ΗΠΑ
- Γορίλας ορμάει και σπάει τον γυάλινο τοίχο του κλουβιού του σοκάροντας τους θεατές! vid