Κυνηγάκης: “Αν δεν είχαν γίνει οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είχα σαλτάρει, θα είχα ψυχολογικά προβλήματα”

"Λείπει ο κόσμος. Είμαστε μόνοι μας στο σκοτάδι μας" δήλωσε μεταξύ άλλων

Τα είπε όλα ο Έλληνας κολυμβητής. Ο Άλκης Κυνηγάκης κατέλαβε την πέμπτη θέση στα 10χλμ Μαραθώνιας κολύμβησης στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Έλληνας αθλητής κάλυψε την απόσταση σε 1:49:29.2, καταλαμβάνοντας την 5η θέση και ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος με την επίδοση του. “Δεν είχα ιδιαίτερους σύμμαχους αυτή την πενταετία. Το είπε και ο Θοδωρής Ιακωβίδης. Είμαστε μόνοι μας και παλεύουμε. Αν είχαμε κάθε χρόνο ολυμπιάδα θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Λείπει ο κόσμος. Είμαστε μόνοι μας στο σκοτάδι μας” είπε.

Το χρυσό μετάλλιο, το δεύτερο που κατέκτησε στην εφετινή διοργάνωση μετά τα 800μ. ελεύθερο, απονεμήθηκε στον Γερμανό αθλητή Φλόριαν Βέλμπροκ (1:48:33.7), το ασημένιο στον Κριστόφ Ρασόφσκι (Ουγγαρία, +25.3) και το χάλκινο στον Γκρεγκόριο Παλτρινιέρι (Ιταλία, +27.4).

“Θα είχαμε ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα όλοι οι αθλητές”

Ο Άλκης Κυνηγάκης αναφέρθηκε στην κούρσα του, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πολλά ψυχολογικά προβλήματα στους αθλητές.”Ηταν περίπλοκος αγώνας που απαιτούσε να έχεις καλό ρυθμό και στα 10 χιλιόμετρα. Σίγουρα πίστεψα ότι μπορούσα να πάρω το… μενταγιόν, αλλά στοίχισε ένα άνοιγμα στο 6ο χιλιόμετρο. Θα κυνηγήσω στο Παρίσι να πάρω ένα μετάλλιο. Εννοείται πως είμαι τρελά χαρούμενος, όλοι οι κόποι μου με το παραπάνω. Είναι απαιτητικό αγώνισμα, θέλει ταχύτητα, τακτική και μυαλό. Χαίρομαι που είμαι εδώ και αν δεν είχαν γίνει οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είχα… σαλτάρει. Θα είχαμε ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα όλοι οι αθλητές” ανέφερε.

Πηγή: sputniknews. gr / photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί