Κριστιάνο Ρονάλντο-Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας τίμησε το «παιδί» της

Η ομάδα στην οποία έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τέλη της δεκαετίας του 90' ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποφάσισε να δώσει στις ακαδημίες της το όνομά του.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας ανακοίνωσε ότι μετονομάζει την ποδοσφαιρική της ακαδημία για να τιμήσει τον πιο λαμπρό απόφοιτό της, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δίνοντας σε αυτή το όνομά του.


«Με μεγάλη μας τιμή ανακοινώνουμε πως η ακαδημία της Σπόρτινγκ Λισαβόνας θα αποκαλείται πλέον “Ακαδημία Κριστιάνο Ρονάλντο”», ανέφερε η πορτογαλική ομάδα.

Τα «λιοντάρια» σχολίασαν ότι με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να τιμήσουν «τον καλύτερο Πορτογάλο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών» και «τον καλύτερο παίκτη του κόσμου».

Ο Ρονάλντο εντάχθηκε στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ το 1997 σε ηλικία 12 ετών, κάνοντας ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα το 2002 στα 17 του.

Το 2003 πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όταν είχε θαμπώσει τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον σε ένα φιλικό προετοιμασίας εκείνο το καλοκαίρι.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το 2009 πήγε στη Ρεάλ Μαδρίτης και από το 2018 αγωνίζεται στη Γιουβέντους, έχοντας κατακτήσει πέντε Champions League και πολλούς τίτλους σε Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία.

(Sputniknews – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί