• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κορακάκη – Πετρούνιας: “Θα κάνουμε την Ελλάδα υπερήφανη”

Κορακάκη – Πετρούνιας: “Θα κάνουμε την Ελλάδα υπερήφανη”

Έπειτα από απόφαση της ΔΟΕ ο κανονισμός για την παρέλαση των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες άλλαξε και πλέον κάθε χώρα θα έχει δύο και όχι έναν σημαιοφόρο.


Η Ελλάδα επέλεξε ως σημαιοφόρους την Άννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια που θα μπουν πρώτοι στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο στην Τελετή Εναρξης της Παρασκευής.

Κορακάκη: Είμαστε πολύ χαρούμενοι

Η Ελληνίδα ολυμπιονίκης στην σκοποβολή δήλωσε πανέτοιμη για τη μεγάλη αυτή στιγμή.«Είναι πραγματικά μία μεγάλη τιμή αυτή για μένα και θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την απόφαση της να γίνω Σημαιοφόρος και είμαι χαρούμενη που θα έχω δίπλα μου έναν αθλητή όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Θέλουμε να δώσουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα και οφείλουμε να το κάνουμε και νομίζω ότι με έναν τέτοιο παρτενέρ, με τα χέρια του Λευτέρη, μπορώ να αισθάνομαι πάρα πολύ ασφαλής ότι δεν θα συμβεί κάτι απρόοπτο. Είμαστε και οι δύο πάρα πολύ χαρούμενοι και αδημονούμε για αυτή τη στιγμή και πιστεύω ότι έτσι όπως και στα γήπεδα, θα δώσουμε και εκεί τον καλύτερο μας εαυτό.»

Πετρούνιας: Πολύ όμορφο συναίσθημα

Ευτυχισμένος δήλωσε από την πλευρά του και ο Λευτέρης Πετρούνιας.«Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα για πάρα πολλούς λόγους. Ο συμβολισμός να μπει ένας άνδρας και μία γυναίκα μαζί είναι πάρα πολύ δυνατός και σωστός. Ταυτόχρονα είμαστε και πάρα πολύ χαρούμενοι εγώ και η Αννα, που θα είμαστε οι πρώτοι που θα κάνουμε αυτή τη συμβολική κίνηση.

Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την ευκαιρία και είναι πολύ μεγάλη μου τιμή που με μία Χρυσή Ολυμπιονίκη και μία φίλη καθώς είναι πολλά τα χρόνια που είμαστε μαζί και αγωνιζόμαστε, θα μπούμε πρώτοι στο στάδιο.»

(sputniknews)