«Κλαίει» ο πλανήτης! Το ADIOS στον Ντιέγκο – Οι παρουσίες σε Τούμπα και Καραϊσκάκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο «Θεός της Μπάλας», «έφυγε» από ανακοπή, σε ηλικία 60 χρόνων.

Εκατομμύρια Αργεντινοί αλλά και πολίτες από όλον τον πλανήτη έχουν υποστεί σοκ.

Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες, ως ελάχιστο φόρο τιμήςανακοίνωσε τριήμερο εθνικό πένθος για την απώλεια του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών πηγαίνουν στο σπίτι που μεγάλωσε ο «Θεός» του ποδοσφαίρου να αποτίσουν φόρο τιμής.

Σπεύδουν στο γήπεδο της Νιούελς και σε αυτό της Μπόκα Τζούνιορς, δύο ομάδες με τις οποίες μεγαλούργησε ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Οι εικόνες είναι χαρακτηριστικές:

Ήταν ο άνθρωπος που οδήγησε την Εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 στο Μεξικό, ενώ συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Νάπολι, που έκανε… επανάσταση στην Ιταλία απέναντι στους «πλούσιους» του Βορρά, κατακτώντας δύο Πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το UEFA. Πέρασε από την Μπόκα και την Αρχεντίνος Τζούνιορς, την Μπαρτσελόνα, τη Νάπολι και τη Σεβίλλη.

Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του ασχολήθηκε με την προπονητική, εργαζόμενος και στην Εθνική Αργεντινής από το 2008 μέχρι το 2010.

Η ζωή του Ντιέγκο Μαραντόνα τα είχε όλα… Ποδόσφαιρο, πρωταθλητισμό, καθώς και τις καταχρήσεις, που αποτέλεσαν το μελανό του σημείο. Ναρκωτικά, γυναίκες… Μια ζωή γεμάτη, σε υψηλές συχνότητες, προσαρμοσμένη στους δικούς του όρους μέχρι την τελευταία του στιγμή. Ένας Λατινοαμερικάνος μέχρι τέλους. Ενας άνθρωπος που έζησε τη ζωή του στα… κόκκινα, ενώ όποτε μπορούσε βοηθούσε τους φτωχούς.

Είχε οργιστεί μάλιστα με τον Πάπα!!!

 Η πρώτη του επίσκεψη στο Βατικανό το 1987 ήταν τουλάχιστον επεισοδιακή. Εκεί, εξάλλου, είπε και μια από τις πολλές μυθικές του ατάκες που θα μείνει στην ιστορία.

Ο Αργεντίνος καθυστέρησε τρεις ώρες στο ραντεβού με τον τότε πάπα Ιωάννη Παύλο Β’.

Όταν βγήκε από το Βατικανό, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Περίμενα να δω αγίους και βρήκα χρυσούς πολυελαίους και μεταξωτές κουρτίνες!».

Και συνέχισε: «Ναι, τσακώθηκα με τον Πάπα. Τσακώθηκα με τον Πάπα επειδή ήμουν στο Βατικανό και είδα χρυσές στέγες, και μετά άκουσα τον Πάπα να λέει ότι η Εκκλησία ανησυχούσε για τα φτωχά παιδιά. Τότε πούλα τις στέγες φίλε, κάνε κάτι!».

Είχε δύο σημαντικές παρουσίες στην χώρα μας! Μία στο Καραϊσκάκης και μία στην Τούμπα:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί