Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πανηγύρισε χθες στη Λισαβόνα το πρώτο του Champions League και κατάφερε να φτάσει σε ένα ιστορικό ορόσημο του Γιόχαν Κρόιφ.
Ο Πολωνός επιθετικός της Μπάγερν μπορεί να μην έφτασε το ιστορικό ρεκόρ των 17 γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο σε μία σεζόν στην κορυφαία διοργάνωση, όμως είναι ο κορυφαίος σκόρερ και των τριών διοργανώσεων του τρεμπλ των «Βαυαρών» (Champions League, πρωτάθλημα, Κύπελλο), κάτι που είχε καταφέρει ο Κρόιφ με τον Άγιαξ.
Ήταν η σεζόν 1971-72, όταν ο «ιπτάμενος Ολλανδός» έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Eredivise με 25 γκολ, στο ολλανδικό Κύπελλο με 3 γκολ και στο Κύπελλο Πρωταθλητριών με 5.
Ο Λεβαντόφσκι είναι πρώτος σκόρερ της Bundesliga με 34 γκολ (δεύτερος σε όλη την Ευρώπη πίσω από τον Τσίρο Ιμόμπιλε) και στο Κύπελλο Γερμανίας με 6 γκολ, ενώ στο Champions League σταμάτησε στα 15 τέρματα.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο Πολωνός πήρε το τρόπαιο του Champions League για λίγο στο κρεβάτι του.
Έτσι το είχε δίπλα του όταν ξύπνησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου κατέλυσε η Μπάγερν στη Λισαβόνα και η φωτογραφία που ανέβασε στο instagram «τρέλανε» τους θαυμαστές του.
(Enikos – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έκανε εμφάνιση – έκπληξη στην πρεμιέρα της ταινίας «Hamnet» και επαίνεσε την Κλόι Ζάο
- Πεσκόφ: «Η Ρωσία συνεχίζει επί του παρόντος την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση λόγω έλλειψης εναλλακτικών λύσεων»
- Πρώιμη παιδική παρέμβαση: Νέο voucher έως 800 ευρώ – Αιτήσεις από 20 Οκτωβρίου για τους παρόχους υπηρεσιών
- Ο Σαμ Άλτμαν προβλέπει ότι οι “Μηχανές” της AI σύντομα θα κατασκευάζουν τον δικό τους κόσμο
- Υπουργείο Παιδείας: Οριστικοποιήθηκε το νέο πειθαρχικό δίκαιο των φοιτητών στα ΑΕΙ
- Έπεσε η «βόμβα»! Το μήνυμα της Λευκορωσίας στις ΗΠΑ – Αλλάζουν τα γεωπολιτικά δεδομένα
- Η Αττική διεκδικεί δύο κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις στα «Όσκαρ του Παγκόσμιου Τουρισμού»
- Η Μουσική στον κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου – Από την αρχαία Ελλάδα στα πέρατα της Οικουμένης
- Η… παρατήρηση του Ερντογάν στη Μελόνι για το τσιγάρο, video
- Φλωρίδης: Η Κωνσταντοπούλου δεν ήθελε να ξεκινήσει η δική για τα Τέμπη