«Κεραυνός» Μητσοτάκη για το ποδόσφαιρο: Αυτά αλλάζουν με τους οπαδούς! Άμεση εφαρμογή

Τελικά ένα τσιπάκι θα δώσει την οριστική λύση;;;

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν στο Μέγαρο Μαξίμου στον απόηχο των τραγικών γεγονότων της Νέας Φιλαδέλφειας.

Στην συνέχεια ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τη συμμετοχή των Βαγγέλη Μαρινάκη (Ολυμπιακός), Γιάννη Αλαφούζου (Παναθηναϊκός), Δημήτρη Μελισσανίδη (ΑΕΚ) και Αρτούρ Νταβιντιάν (ΠΑΟΚ – συνεργάτης Ιβάν Σαββίδη).

Μέρος έλαβε και ο Ζόραν Λάκοβιτς αρμόδιος για τα εθνικά πρωταθλήματα

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν ανέφερε ότι ζητά από όλους να «μας βοηθήσετε να εξαφανίσουμε τον καρκίνο αυτό από το ποδόσφαιρο και την κοινωνία. Με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να στηρίζετε καμία μορφή βίας».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός:

«Οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν! Θα υπάρχει μόνο ένας σύνδεσμος αυτός των ΠΑΕ!

Η αστυνομία θα ελέγχει πλέον τους οπαδούς συγκεκριμένων θυρών που έχουν δημιουργήσει στο παρελθόν προβλήματα».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός:

«Η χώρα μας φιλοξενεί τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup. Κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων από διαφορετικές ομάδες και χώρες. Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στην σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίε».

Δυστυχώς συχνά και η στάση των συλλόγων, των συνδέσμων, ακόμα και του Τύπου, δεν προωθεί μία κουλτούρα συνύπαρξης. Απαιτείται η κινητοποίηση όλων.

Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν δέχεται υποδείξεις από άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη (…). Σε εθνικό επίπεδο όπως ορίζει ο νόμος οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο. Η αστυνομία θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων οπαδών».

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί