Καταγγελίες Μπεκατώρου – Νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για την 11χρονη αθλήτρια που υπέστη κακοποίηση

Μια νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανήλικης αθλήτριας έφερε στο φως η κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου.

Η επίθεση στην τότε 11χρονη αθλήτρια, σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνέβη σε μικρό ναυτικό όμιλο της βορειοανατολικής Αττικής.

Η νέα σοβαρή καταγγελία που έκανε την Τετάρτη (20/1) η Χρυσή Ολυμπιονίκης χρονολογείται πριν από 9 χρόνια, με το αδίκημα να μην έχει παραγραφεί. Όπως είπε στο Live News ο Νίκος Κακλαμανάκης το κορίτσι σήμερα είναι 21 ετών και μένει σε περιοχή που η κοινωνία είναι «κλειστή», αποφεύγοντας στη συνέχεια να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για να μην το εκθέσει.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η Σοφία Μπεκατώρου πριν προχωρήσει στην καταγγελία της είχε μιλήσει με την 21χρονη γυναίκα, η οποία αναμένεται να κληθεί άμεσα για κατάθεση από την αρμόδια Εισαγγελία.

Σημειώνεται ότι η συνήγορος των Ολυμπιονικών Κακλαμανάκη-Μπεκατώρου κατέθεσε αίτημα στον εισαγγελέα, προκειμένου να κληθούν οχτώ νέοι μάρτυρες, στο πλαίσιο της έρευνας για κακοδιαχείριση και κατάχρηση εξουσίας στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

Οι μαρτυρίες των συγκεκριμένων προσώπων θεωρούνται σημαντικές για την εξέλιξη της υπόθεσης που ήρθε στο φως μετά τις αναφορές του Ν. Κακλαμανάκη ενώ η δικηγόρος Έλλη Ρούσου ζητεί, παράλληλα, από τον αρμόδιο εισαγγελέα να αναζητήσει κρίσιμα έγγραφα που ενδεχομένως δώσουν νέα ώθηση στα ερευνώμενα περιστατικά.

Την Τετάρτη (21/1) στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου έδωσε αναλυτική κατάθεση για όσα ισχυρίζεται ότι υπέστη κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ισπανία το 1998, γεγονός που -σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει- «κουβαλούσε» επί σειρά ετών, μη μπορώντας να το διαχειριστεί ώστε να το δημοσιοποιήσει σε χρόνο που ο καταγγελλόμενος ως δράστης θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αξιολογηθούν όλα όσα κατέθεσε η χρυσή Ολυμπιονίκης και αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση και άλλοι μάρτυρες.

Η δικογραφία, που μόλις άνοιξε, είναι πιθανό να κινητοποιήσει και άλλες γυναίκες ή άνδρες αθλητές, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν υποστεί σεξουαλική βία στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους, να προσέλθουν στον εισαγγελέα και να καταγγείλουν πρόσφατες πράξεις σε βάρος τους.


Η Χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου σε δήλωσή της ζήτησε να βγουν και άλλες γυναίκες να μιλήσουν, ώστε «να έχουμε μία υγιή κοινωνία και να μη φοβόμαστε».

«Σήμερα κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Ελπίζω με αφορμή αυτήν να βγουν και άλλες γυναίκες που έχουν βιώσει τη σεξουαλική κακοποίηση να μιλήσουν έτσι ώστε να μπορέσει η κοινωνία μας να είναι πιο υγιής και να μην φοβόμαστε. Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή και η συσπείρωση που κάναμε με όλους τους αθλητές, ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού», τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου βγαίνοντας από το γραφείο του εισαγγελέα την Τετάρτη.

(newsit)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί