Καντέρ: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους Έλληνες»

Ο Καντέρ που αγωνίζεται στους Μπόστον Σέλτικς, βρίσκεται συστηματικά στο στόχαστρο της προπαγάνδας Ερντογάν καθώς αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πολέμιούς του.

Ο Τούρκος σταρ του NBA Ενές Καντέρ μίλησε για ακόμη μια φορά για την επιθετικότητα και την έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα από την κυβέρνηση Ερντογάν και ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες που υποδέχθηκαν τους Τούρκους πρόσφυγες.

Ο Καντέρ που αγωνίζεται στους Μπόστον Σέλτικς και βρίσκεται συστηματικά στο στόχαστρο της προπαγάνδας Ερντογάν καθώς αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πολέμιούς του.

Αναλυτικά οι δηώσεις Καντέρ
«Πιστεύω ότι ο Ερντογάν δεν σέβεται τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο της Ελλάδας ή γειτονικών χωρών. Όλο το καλοκαίρι η τουρκική κυβέρνηση ερευνά τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στη Μεσόγειο μέσα σε περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας. Έχουμε γίνει μάρτυρες της επιθετικότητας της κυβέρνησης του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Ο Ερντογάν πρέπει να σταματήσει.

Δεν δείχνει σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Πριν 3-4 μήνες νομίζω ήταν που μετέτρεψε την Αγία Σοφία σε τζαμί. Αυτό δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού σε άλλες θρησκείες, σε άλλες κουλτούρες.

Το μήνυμά μου προς όλους τους Έλληνες και την ελληνική κυβέρνηση συνοψίζεται σε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ευχαριστώ που δεχτήκατε όλους τους Τούρκους πρόσφυγες που βασάνισε στη χώρα σας.

Στη χώρα μου, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει ελευθερία λόγου και έκφρασης. Δεν υπάρχει σεβασμός στις δημοκρατικές αξίες και στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο πατέρας μου ήταν καθηγητής στην Τουρκία, απολύθηκε και φυλακίστηκε. Η αδερφή μου σπούδασε έξι χρόνια στην ιατρική και δεν μπορεί να βρει δουλειά. Ο μικρός αδερφός μου παίζει μπάσκετ και δεν μπορεί να βρει ομάδα».

in / photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί