• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κανείς δε τους θέλει αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες! 7 στις 10 επιχειρήσεις στην Ιαπωνία λένε “όχι” στη διεξαγωγή τους

Κανείς δε τους θέλει αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες! 7 στις 10 επιχειρήσεις στην Ιαπωνία λένε “όχι” στη διεξαγωγή τους

Εννέα εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ιαπωνία σχεδόν το 70% των επιχειρήσεων της χώρας τάσσεται υπέρ της ακύρωσής τους ή της αναβολής τους λόγω της κατάστασης με την πανδημία cοvid-19.

Έρευνα που διενεργήθηκε από τις 6 ως τις 17 Μαΐου έδειξε ότι το 37% των επιχειρήσεων είναι υπέρ της ακύρωσης των Αγώνων, ενώ το 32% επιθυμεί την αναβολή τους.

Το ποσοστό όσων ζητούν την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων έχει αυξηθεί σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Τότε το 29% των επιχειρήσεων υποστήριζε την ακύρωση του αθλητικού γεγονότος και το 36% την αναβολή του.

“Δεν υπάρχει τρόπος οι Ολυμπιακοί να διεξαχθούν υπό τις παρούσες συνθήκες”, δήλωσε επικεφαλής μεταλλουργικής εταιρείας. “Τίποτα από όσα κάνει η κυβέρνηση δεν φαίνεται να είναι σωστά σχεδιασμένο. Το μόνο που φαίνεται να κάνει είναι να δημιουργεί άγχος”.

Και η κοινή γνώμη της Ιαπωνίας τάσσεται υπέρ της ακύρωσης ή της αναβολής των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.