• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ιταλικά ΜΜΕ: Ένας Ελληνας πίσω από την πρόταση των 500 εκατ. ευρώ για αγορά της Ίντερ!

Ιταλικά ΜΜΕ: Ένας Ελληνας πίσω από την πρόταση των 500 εκατ. ευρώ για αγορά της Ίντερ!

Θα το δούμε κι αυτό άραγε;

Ενας Ελληνας είναι εκείνος που πρόκειται να αποφασίσει για την αγορά της Ιντερ από την BC Partners! Αυτό αποκαλύπτει η ιταλική ιστοσελίδα calcioefinanza, σε άρθρο με τίτλο «Ποιος είναι ο Σταθόπουλος, ο μάνατζερ που εξετάζει τον φάκελο της Ίντερ», κάνοντας μια αναδρομή στην καριέρα του.

«Γεννημένος το 1969, μιλάει πέντε γλώσσες  (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά), έχει ένα MBA από το Harvard Business School, τον έλεγχο των ιταλικών συμφωνιών με την BC Partners, είναι φίλος του Τζορτζ Κλούνεϊ και φίλαθλος της Τσέλσι», αναφέρει χαρακτηριστικά, παραθέτοντας το πλήρες βιογραφικό του Νίκου Σταθόπουλου.

Όπως σημειώνεται, προσχώρησε στην BC Partners το 2005, όπου σήμερα  είναι πρόεδρος της επιτροπής διαχείρισης χαρτοφυλακίου, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, καθώς και έχει την καθοδήγηση των επενδύσεων της εταιρείας σε τηλεπικοινωνίες και μέσα ενημέρωσης, με ιδιαίτερη προσοχή στις επενδύσεις στην Ιταλία.

Σε μια συνέντευξή του στους Financial Times ο Σταθόπουλος είχε πει ότι «η αγορά της σωστής  ομάδας είναι αποφασιστικής σημασίας και η ικανότητα δημιουργίας υψηλών αποδόσεων δεν είναι πάντα προαπαιτούμενο. Αυτό που πρέπει να κάνεις δεν είναι μόνο να επιλέξεις το σωστό περιουσιακό στοιχείο, αλλά και να είσαι πολύ καλός ιδιοκτήτης αυτού του περιουσιακού στοιχείου».

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport, η BC Partners είναι διατεθειμένη να προσφέρει 500 εκατ. ευρώ για την αγορά της Ίντερ.

(Iefimerida)