Ιστορική γκάφα! Ο πρόεδρος της ΔΟΕ σε ομιλία του προς Ιάπωνες τους μπέρδεψε με

Με μια τρομερή γκάφα συνοδεύτηκε η πρώτη δημόσια εμφάνιση του προέδρου της ΔΟΕ στην Ιαπωνία με αφορμή τους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.


Ο Τόμας Μπαχ μπερδεύτηκε και αντί να πει «Ιάπωνες» είπε «Κινέζοι» προκαλώντας ποικίλα σχόλια, παρότι μόνος του διόρθωσε το λάθος του.

Ο Γερμανός «αθάνατος» έφτασε στο Τόκιο την περασμένη εβδομάδα και έπειτα από καραντίνα τριών ημερών πήγε στα κεντρικά της Οργανωτικής Επιτροπής.

«Καταφέρατε να κάνετε το Τόκιο την πιο άρτια προετοιμασμένη πόλη που έχει διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το οποίο είναι ακόμα πιο αξιοθαύμαστο δεδομένων των δύσκολων περιστάσεων που αντιμετωπίσαμε.

Τώρα απομένουν δέκα μέρες για την Τελετή Έναρξης κι αυτό σημαίνει πως ακόμα έχουν να γίνουν πολλά πράγματα» είπε στην ομιλία του ο Μπαχ απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Επιτροπής, Σέικο Χασιμότο.

«Κοινός μας στόχος είναι οι ασφαλείς Αγώνες για όλους. Τους αθλητές, όλους τους αξιωματούχους και πάνω από όλα για τους Κινέζους, τους Γιαπωνέζους» είπε ο Μπαχ διορθώνοντας ο ίδιος γρήγορα την γκάφα του.

Ένας Ιάπωνας ρεπόρτερ του Associated Press το χαρακτήρισε “μοιραίο λάθος” ενώ και στο Twitter οι συμπατριώτες του περιέλαβαν καταλλήλως τον Μπαχ.

«Πες μου πως δεν νοιάζεσαι για τους Ιάπωνες χωρίς να πει πως δεν νοιάζεσαι», «Όλοι μοιάζουμε ίδιοι γι’ αυτόν» είναι κάποια από τα σχόλια.
Την Παρασκευή ο Μπαχ θα επισκεφτεί τη μαρτυρική Χιροσίμα όπου λέγεται πάντως ότι κάποιοι του ετοιμάζουν «θερμή» υποδοχή, καθώς αντιτίθενται στη διεξαγωγή των Αγώνων

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί