Η UEFA απειλεί με τιμωρία Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους λόγω της European Super League

Τη διαδικασία επιβολής «πειθαρχικών κυρώσεων» εις βάρος των «ανταρτών» Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε η UEFA λόγω της European Super League.


Οι τρεις σύλλογοι είναι αντιμέτωποι με ποινή αποκλεισμού δύο ετών από το Champions League, καθώς οι δυο ισπανικές και η ιταλική ομάδα είναι οι μοναδικές από τις 12 της European Super League που δεν έχουν επισήμως αποσυρθεί από το πρότζεκτ.

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας αναφέρει πως ξεκινά έρευνα για «πιθανή παραβίαση του νομικού καθεστώτος από τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους σε σχέση με το πρότζεκτ της αποκαλούμενης “Super League”», τονίζοντας πως περαιτέρω εξελίξεις αναμένονται σύντομα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι άλλες εννιά ομάδες της θνησιγενούς European Super League (Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Τότεναμ, Τσέλσι, Ίντερ, Μίλαν και Ατλέτικο Μαδρίτης) ήρθαν σε συμφωνία με την UEFA για παραχώρηση του 5% των εσόδων τους για τη σεζόν 2023-24, ενώ θα κάνουν μια δωρεά 15 εκατ. ευρώ σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της Συνομοσπονδίας.

Τέλος, στις εννιά ομάδες θα επιβληθεί πρόστιμο 100 εκατ. ευρώ, αν στο μέλλον επιχειρήσουν εκ νέου κάτι ανάλογο.

Στο μεταξύ, η Serie A έχει απειλήσει τη Γιουβέντους και με αποβολή από το πρωτάθλημα, αν δεν αποχωρήσει από την ESL.

(Sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί