Σύμφωνα με ρεπορτάζ των “Times”, οι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας βρίσκονται σε συζητήσεις με τρεις εταιρείες, οι οποίες θα αρχίσουν νέα φάση δοκιμών στις αρχές του νέου έτους, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ένα προηγμένο σύστημα στο ποδόσφαιρο για περιπτώσεις οφσάιντ.
Συγκεκριμένα, στόχος των διοικούντων την Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι το σύστημα να είναι έτοιμο για χρήση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.
Σκοπός της νέας τεχνολογίας είναι να βοηθήσει τους διαιτητές στο VAR να αποφασίσουν πιο άμεσα και με μεγαλύτερη ακρίβεια αν σε μία φάση υπάρχει ή όχι οφσάιντ.
Ουσιαστικά, το νέο ημι-αυτοματοποιημένο σύστημα θα είναι ικανό να “βγάλει” μία απόφαση σε μερικά δευτερόλεπτα, το οποίο σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται με τη χρήση του VAR. Το νέο σύστημα θα χρησιμοποιεί αυτόματη ανίχνευση της μπάλας, παρακολούθηση των άκρων των παικτών με βάση αλγόριθμους και θα παράγει τρισδιάστατα μοντέλα στη θέση του ποδοσφαιριστή.
Μάλιστα, η νέα τεχνολογία θα έχει την ικανότητα να ανιχνεύει την στιγμή που η μπάλα φεύγει απ’ τα πόδια του ποδοσφαιριστή, αλλά και το σημείο που βρίσκεται ο επιτιθέμενος την ίδια ώρα. Παράλληλα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως η FIFA ολοκληρώνει μία συμφωνία για ένα -χαμηλότερου κόστους- σύστημα VAR προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε χαμηλότερες κατηγορίες, όπου δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για μεγάλες δαπάνες.
(Sport24 – φωτο:sport24)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Συναγερμός στη Χίο: Καθυστέρηση απόπλου του «Θαλασσίτης» μετά από καταγγελία για εκρηκτικό μηχανισμό
- Πυρκαγιά στον Άγιο Ονούφριο Μαγνησίας – Επιχειρούν 33 πυροσβέστες
- Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο μνημείο του Τσάρλι Κερκ στην Αριζόνα όπου θα μιλήσει ο Τραμπ, vid
- Τζόρτζια Μελόνι – «Ο θάνατος του Τσάρλι Κερκ προκάλεσε αγανάκτηση και προβληματισμό»
- Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Μυρτόφυτο Παγγαίου Καβάλας
- Το Τελ Αβίβ απορρίπτει τη “μονομερή” δήλωση αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους
- Σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω συγκεντρώσεων
- Συρία: Κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 5 Οκτωβρίου
- Χαμός στο παρασκήνιο! Τι φέρεται να προωθείται τις ΗΠΑ
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΕΦΥΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΟΛΟΓΑ

ΣΥΜΗ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
