Η πανδημία κόστισε 4,4 δισ. ευρώ στην ευρωπαϊκή αγορά ποδοσφαίρου

Η χασούρα είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη.

Η ευρωπαϊκή αγορά ποδοσφαίρου συρρικνώθηκε για πρώτη φορά μετά την αρχή της κρίσης την περίοδο 2019/2020, λόγω της πανδημίας.

Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 13% (3,7 δισ ευρώ) στα 25,2 δισ. λόγω των μεταβολών ή των ακυρώσεων των ποδοσφαιρικών αγώνων, σύμφωνα με έρευνα της Deloitte. Οι απώλειες ήταν ιδιαίτερα αισθητές στα 5 μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, κυμαινόμενες στο 11%.

«Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας», ανέφερε ο Νταν Τζόουνς, επικεφαλής του Sports Business Group της Deloitte.

Η περίοδος της πανδημίας ήταν πολύ δύσκολη για το αγαπημένο σπορ των Ευρωπαίων. Αν και μερικές ομάδες κατάφεραν και συνέχισαν τους αγώνες μετά την άρση των περιορισμών σε ορισμένες χώρες, άλλα ποδοσφαιρικά κλαμπ στην Γαλλία και την Ολλανδία δεν ήταν τόσο τυχερά μετά την ακύρωση ορισμένων διοργανώσεων.

Οι ομάδες της αγγλικής Premier League, του μεγαλύτερου εθνικού πρωταθλήματος της Ευρώπης, ήταν αυτές που επέδειξαν τις μεγαλύτερες απώλειες λόγω των ακυρώσεων αγώνων. Τα πρόσφατα ματς έλαβαν χώρα με ελάχιστους παρευρισκόμενους σε άδεια γήπεδα που συνήθως φιλοξενούν 40.000 ποδοσφαιρόφιλους.

Σύμφωνα με την ανάλυση της Deloitte, τα εισιτήρια αποτελούσαν το 13% των εσόδων των ομάδων αυτών, αν και οι ποδοσφαιρικοί όμιλοι θα μπορέσουν να αποσβέσουν ορισμένες από τις απώλειές τους μέσω της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της επόμενης σεζόν.

(Newmoney – φωτο: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί