Η Ελβετία σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη και έστειλε την Γαλλία σπίτι της από τους «16» του Euro! – BINTEO

Ακόμα μια έκπληξη έγινε, τη Δευτέρα (28/06), στη φάση των «16» του EURO 2020,

καθώς η Ελβετία νίκησε, στο Βουκουρέστι, τη Γαλλία με 4-5 στη διαδικασία των πέναλτι, αφού οι δύο ομάδες ύστερα από 120 λεπτά αγώνα ήταν ισόπαλες 3-3.

Ο ήρωας της αναμέτρησης ήταν ο Ελβετός τερματοφύλακας, Γιαν Ζόμερ, καθώς στη διαδικασία των πέναλτι απέκρουσε το σουτ του Κιλιάν Μπαπέ.

Αρχικά, η Ελβετία εξέπληξε τη Γαλλία αφού άνοιξε το σκορ (0-1), μόλις στο 15ο λεπτό, με τον Σεφέροβιτς, ο οποίος έχασε και πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο.

Ωστόσο, η Γαλλία ανασυντάχθηκε και ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση μέσα σε μόλις δύο λεπτά χάρη σε δύο γκολ του Μπενζεμά, στο 57ο και στο 59ο λεπτό, αλλά και μια βολίδα του Πογκμπά (75′).

Παρ’ όλα αυτά, οι Ελβετοί δεν τα παράτησαν και πάλι με τον Σεφέροβιτς μείωσαν σε 3-2 στο 81ο λεπτό προτού ο Γκαβράνοβιτς φέρει το ματς στα ίσια στο 90′ (3-3) και οδηγηθούν τα πράγματα -αρχικά- στην παράταση και, στη συνέχεια, στη διαδικασία των πέναλτι.

Έτσι, η Ελβετία στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει, στις 2 Ιουλίου, την Ισπανία με τον αγώνα να διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Λενγκλέ (46′ Κομάν, 11′ Τιράμ), Βαράν, Κιμπεμπέ, Ραμπιό, Παβάρ, Καντέ, Πογκμπά, Γκριεζμάν (88′ Σισοκό), Μπαπέ, Μπενζεμά (94′ Ζιρού).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ακανζί, Ροντρίγκες (87′ Μεχμέντι), Ελβέντι, Τσούμπερ 79′ Φάσναχτ), Βίντμαρ (73′ Μπαμπού), Τσάκα, Φρόιλερ, Σακίρι (73′ Γκαβράνοβιτς), Εμπολό (79′ Βάργκας), Σεφέροβιτς (96′ Σερ).

(Sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί