• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ή αλλάζει το ξεπερασμένο μπάσκετ ή επιστρέφει Αθήνα – Τα σενάρια για την Εθνική στο Μουντομπάσκετ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ή αλλάζει το ξεπερασμένο μπάσκετ ή επιστρέφει Αθήνα – Τα σενάρια για την Εθνική στο Μουντομπάσκετ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα έχασε από την Βραζιλία με τον προπονητή να επιμένει να χρησιμοποιεί ψηλό σχήμα με μόλις δύο χειριστές της μπάλας σε όλο το παιχνίδια και με κακό σουτ από την περιφέρεια.

Το ξεπερασμένο μπάσκετ του άπειρου Σκουρτόπουλου εγκλώβισε την Εθνική και έδωσε δικαίωμα στην Βραζιλία, αφού κατάφερε να αποδιοργανώσει τον Γιάννη, να πάρει την νίκη και να βάλει σε μπελάδες πρόωρου αποκλεισμού την Εθνική.

Όπως πάνε τα πράγματα κι αν η Ελλάδα νικήσει την Νέα Ζηλανδία, στο νέο όμιλο, στην Σενζέν, οι ΗΠΑ και η Βραζιλία θα πάνε με «προίκα» το 3-0 της πρώτης φάσης, ενώ η Ελλάδα και ο νικητής του αυριανού Τουρκία-Τσεχία με 2-1.

Το μοναδικό σενάριο στο οποίο η Ελλάδα είναι σίγουρα στα προημιτελικά είναι να κερδίσει ΟΛΑ της τα παιχνίδια. Δηλαδή πέρα από τη Νέα Ζηλανδία για να προκριθεί, θα πρέπει να νικήσει ΚΑΙ τις ΗΠΑ, αλλά ΚΑΙ τον νικητή του Τουρκία-Τσεχία.

Αν η Ελλάδα ηττηθεί από τις ΗΠΑ, τότε θα ελπίζει η Τουρκία να κερδίσει τη Βραζιλία την ίδια μέρα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είναι εκτός συνέχειας του Παγκοσμίου από το Σάββατο.

Αντίθετα, με νίκη της Τουρκίας επί της Βραζιλίας, νίκη της Ελλάδας επί της Τουρκίας και ήττα της Βραζιλίας από τις ΗΠΑ, θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στο 3-2. Ελλάδα, Βραζιλία και Τουρκία θα έχουν από μία νίκη στα μεταξύ τους ματς, οπότε πάμε στο επόμενο κριτήριο που είναι οι διαφορές πόντων στα μεταξύ τους ματς. Αυτή τη στιγμή η Βραζιλία είναι στο +1 και η Ελλάδα στο -1, άρα όλα θα εξαρτηθούν από τις διαφορές με τις οποίες θα κερδίσουν η Τουρκία την Βραζιλία και η Ελλάδα την Τουρκία.

Ένας χαμός δηλαδή και όλα αυτά επειδή η Εθνική αρνήθηκε να συμβαδίσει με τους κανόνες του σύγχρονου μπάσκετ, να δώσει αθλητικότητα στο καλάθι και τουλάχιστον δύο χειριστές στην περιφέρεια.

Ο προπονητής όμως επέλεξε να κόψει τον Κόνιαρη (καθαρός άσσος) και να κρατήσει ακόμα έναν ψηλό (Βασιλόπουλος), ενώ χθες δεν χρησιμοποίησε ούτε λεπτό τους άλλους δύο «κοντούς» (Μάντζαρη, Λαρεντζάκη), με αποτέλεσμα Καλάθης και Σλούκας (από τραυματισμό) να σπαταλήσουν πολύτιμες δυνάμεις.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •