Η Adidas διέκοψε έπειτα από 14 χρόνια τη συνεργασία της με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας

Το ένα μετά το άλλο δέχεται τα πλήγματα το ρωσικό ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός της χώρας ως επακόλουθο της εισβολής στην Ουκρανία.

Εκπρόσωπος Τύπου της Adidas ανακοίνωσε την Τρίτη (1/3) ότι ο γερμανικός κολοσσός αθλητικών ειδών αναστέλλει τη συνεργασία του με τη Ρωσική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (RFS).

«Η Adidas αναστέλλει με άμεση ισχύ τη συνεργασία της με την RFS» τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας. Από το 2008 μέχρι σήμερα, η Adidas και η εθνική ποδοσφαίρου της Ρωσίας πορεύονταν από κοινού. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, το 2,9% του συνολικού τζίρου της Adidas στη διάρκεια του 2020 έγινε στις περιοχές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών.

Πρόκειται για ένα απ’ τα πολλά πλήγματα που έχουν δεχθεί οι Ρώσοι σε οικονομικό αλλά και αγωνιστικό επίπεδο. Προηγήθηκε η απόφαση της UEFA για ακύρωση της χορηγικής συμφωνίας με τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 40 εκατ. ευρώ ετησίως που κάλυπτε το Champions League και τις διεθνείς διοργανώσεις που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία, όπως το EURO 2024. Επίσης, η FIFA ανακοίνωσε τον αποκλεισμό της εθνικής Ρωσίας από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, η οποία θα διεξαχθεί στο τέλος του χρόνου (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου) στο Κατάρ.

ET

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί