Η 15η θέση της Ελλάδας βάζει «φωτιά» στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League

Η εξασφάλιση της 15ης θέσης στην κατάταξη των χωρών της UEFA θα έχει ευεργετικές επιδράσεις και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η χθεσινοβραδινή εξέλιξη σημαίνει πως η Ελλάδα από τη σεζόν 2023/24 θα έχει ξανά (μετά από μια τριετία) πέντε ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Αυτό μεταφράζεται σε πολύ υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού στην Super League της περιόδου 2022/23, αφού το διακύβευμα θα είναι πολύ μεγάλο. Κι αυτό γιατί πέρα από τον πρωταθλητή ΚΑΙ ο δευτεραθλητής θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Champions League από τον δεύτερο γύρο, ενώ ο Κυπελλούχος θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, με τον τρίτο και τέταρτο ή τέταρτο και πέμπτο της βαθμολογίας (ανάλογα με το ποιος θα είναι ο Κυπελλούχος) να ξεκινούν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.


Αυτομάτως τα playoffs θα έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και πιο ισχυρό κίνητρο για τις ομάδες, αφού πλέον ΚΑΙ η δεύτερη θέση θα είναι δυνάμει χρυσοφόρα, ενώ οι πέντε στους έξι (και όχι οι τέσσερις όπως φέτος) θα μάχονται για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.


Κάνοντας μια… πρόωρη αναγωγή στην υπάρχουσα βαθμολογία των playoffs της Super League με τα δεδομένα όμως που θα ισχύουν από το επόμενο πρωτάθλημα, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα κέρδιζαν θέση στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, o Παναθηναϊκός σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου θα έπαιζε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ Άρης και ΑΕΚ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Αν η Λαμία κατακτούσε το Κύπελλο, θα κέρδιζε εκείνη το εισιτήριο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ Άρης και Παναθηναϊκός θα έπαιζαν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

sportfm, photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί